Category - Uncategorized

Roadshow Youth Skincare Shaklee

Roadshow Youth Skincare Shaklee

Pada 4 Februari 2018 yang lalu, Kak Tie menghadiri Roadshow  Youth Skincare Shaklee di HQ Shaklee, GEO Sunway, Petaling Jaya. Roadshow ini dihadiri oleh para pengedar dan juga leader Shaklee. Jom kita selidik apa kebaikan Penjagaan Kulit Muka Youth ini. Sebelum itu, Kak Tie nak perkenalkan pengasas Youth Skincare Shaklee ini  adalah Chris Kyrou, Presiden Pembangunan Penyelidikan & Kecantikan Shaklee Coperation.

WAH Legacy bersama Chris Kyrou, Presiden Youth

Ketahui Apa Yang Ada dalam Youth Skincare Shaklee

Rangkaian Penjagaan Kulit YOUTH

Rangkaian penjagaan kulit YOUTH direka untuk memastikan dunia sekeliling melihat anda seperti bagaimana anda melihat diri-sendiri dengan memperbaharui sel-sel kulit anda supaya bertindak lebih muda. Janji kami ialah rangkaian penjagaan kulit YOUTH bukan sahaja menambah baik kesihatan kulit anda secara dramatik malah dijamin mampu mengubah usia kulit anda untuk kembali muda.

 

Memadamkan Sedekad Penuaan

Dibangunkan secara klinikal oleh pakar-pakar kulit bertaraf antarabangsa, Indeks Usia Kulit memberikan cara berasaskan fakta dan klinikal untuk membuktikan kesan YOUTH terhadap penampilan dan usia kulit. Keputusannya adalah luar biasa.

 

Ya, 100% para wanita mempunyai kulit yang kelihatan lebih muda, dengan penambahbaikan hanya dalam 7 hari, dan dengan penggunaan yang berterusan, 2/3 telah mengubah usia kulit mereka kepada sedekad yang lebih muda.

Keputusan Klinikal Tanpa Kompromi

YOUTH™ menawarkan produk yang dicipta secara harmoni dengan alam semulajadi malah dibuktikan secara klinikal – memberikan anda keputusan klinikal tanpa kompromi.

Kami telah buktikan yang anda tidak perlu mengorbankan keselamatan dan ketulenan untuk keberkesanan. Kesemua produk kami direka dan dihasilkan tanpa bahan kimia yang merbahaya dan tiada bahan-bahan yang mungkin dipersoalkan seperti produk-produk lain yang memberikan impak kepada anda dan planet kita.

Kami telah menguji lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak, dan bendasing pada setiap bahan botanikal baru, sebanyak 3 kali ganda berbanding dengan yang diperlukan. Malah, kami telah menjalankan lebih daripada 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan yang produk kami selamat.

Kami sentiasa mengutamakan Bumi – kami adalah syarikat yang pertama dalam dunia yang telah berjaya menyeimbangi pelepasan karbon supaya tiada jejak karbon yang tertinggal pada planet kita.

    • Hipoalergenik
    • Non-comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
    • Diuji oleh ahli dermatologi
    • Diuji oleh ahli oftalmologi

KUASA BOTANIKAL

YOUTH™ adalah sebuah revolusi. Dengan lapan paten dan paten-diproses, setiap produk YOUTH diformulasi secara spesifik untuk menangani pelbagai faktor penuaan, samada ianya cara hidup anda, kerosakan persekitaran, atau penuaan semulajadi.

MUSCADINE GRAPE

Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

LOTUS JAPONICUS

YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.

APPLE STEM CELL EXTRACT

Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.

SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

VITAL REPAIR+®COMPLEX

Vital Repair Complex+® yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

YOUTH COMPLEX

Kunci untuk mengecapi kulit yang cantik, kelihatan-muda adalah dengan mempercepatkan pembaharuan sel kulit kepada kadar yang lebih cepat. Kulit yang muda melakukannya dengan mudah. Ia akan memperbaharui pada kadar yang optimum dan menghasilkan semua kolagen dan elastin yang kita perlukan untuk kulit yang lembut, gebu serta berseri.

Tetapi dengan meningkatnya usia kita, keserian itu akan hilang. Pembaharuan sel kita akan menjadi perlahan dan kolagen dan elastin yang dihasilkan akan berkurangan.

Berbeza dari produk penjagaan kulit yang lain, teknologi canggih kami bukan sahaja menangani penuaan di permukaan, malah ia bertindak pada sel kulit anda.

Ini bermakna yang kami tidak hanya menyediakan manfaat perlindungan dan pembaikan, kami juga menyokong fungsibpenting sel yang dapat memulihkan keremajaan dan seri wajah.

Siapalah yang tak teruja nak mencuba Set Youth Skincare ni. Sebab itulah kak tie orang yang pertama nak mencuba semasa RoadShow Youth Skincare ni. Ha….siapa nak meremajakan kulit kekal, muda dan jelita meh cuba Set Youth ni yang memang Selamat, Terbukti dan Berkesan…

Oklah sampai disini dulu ya. Jika ingin  dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda boleh berhubung pertanyaan dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetYouthSkincare

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

Promosi Shaklee Februari 2018

BULAN BARU PROMOSI BARU!!!

Promosi Shaklee Februari 2018

🌷 COMBO COLLAGEN + VITAMIN C
✔ LESS 10%

 

Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan promosi bulan ini. Jimat dan berbaloi.

Beli 4 kotak COLLAGEN POWDER + 1 botol VITA-C PLUS dpt 10% Discount!! 😱😱😱

Ada lagi….😍😍

Layak mendapat FREE MEMBERSHIP dgn setiap pembelian promo ini!!!

Ada lagi….😍😍

Automatic akan mendapat CASH REBATE daripada SHAKLEE!

Menarikkan…😍😍😍

Promosi Shaklee Februari 2018

Apa khasiat Collagen Shaklee ini!!!

*Khasiat CollagenShaklee*

😍 menyokong pengeluaran kolagen bagi meningkatkan ketegangan, keanjalan, dan kelembutan kulit.
😍 mengecilkan liang pori.
😍 meminimakan garis-garis halus yang kelihatan terutama dibahagian tepi mata dan tepi bibi.
😍 membuatkan kulit anda lebih putih dan licin.
😍 menggalakkan pertumbuhan kuku dan rambut yang kuat, lebat dan bersinar!
😍 anti-penuaan.
😍 mengembalikan keanjalan payudara dan punggung.
😍 meningkatkan pergerakan – lutut/sendi.

🌷 VITALEA FOR CHILDREN
✔ BUY 3 FREE 1

Promosi seterusnya ialah Vitalae for Children yang sesuai untuk Kanak-Kanak bawah 12 tahun. Ia adalah multivitamin bagi memberi nutrien dan mineral yang secukupnya untuk tumbesaran mereka. Vitalea ini bagus untuk Kanak-Kanak membekal nutrien yang cukup bagi mengekalkan Kecergasan mereka sepanjang hari.

Nutrien yang lengkap dalam Vitalea For Children.

Antara manfaat VITALEA (Multivitamin & Multimineral) Shaklee ialah :

✅ Melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi oleh pemakanan seharian
✅ Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
✅ Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata
✅ Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
✅ Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
✅ Melindungi kesihatan jantung, otot dan fungsi saraf
✅ Meningkatkan kesihatan paru-paru, kolon dan prostat
✅ Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang
✅ Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga
✅ Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal
✅ Meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelak anemia
✅ Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan
✅ Membantu meningkatkan kecerdasan minda
✅ Membantu seimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan
✅ Membantu penyerapan zat dari makanan

Oklah sampai disini dulu ya. Jika ingin  dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetJerawatShaklee

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

 

 

 

 

 

Kebaikan dan Kelebihan Herbal Blend Shaklee

Kebaikan dan Kelebihan Herbal Blend Shaklee

Kandungan Krim Herbal Blend

Ia dihasilkan daripada 4 jenis tumbuh-tumbuhan herba iaitu :

  • Daun Sage
  • Horse Chesnut
  • Yarrow
  • Rosemary

Yang sememangnya digunakan secara tradisional untuk masalah berkaitan kulit dan melegakan kesakitan. Tiada meninggalkan kesan. Kak Tie banyak jual kepada cutomer yang anak kena exzema, campak, panau dan yang lain-lain. Semua kata puashati dan puji Herbal Blend ni sangat bagus.

 

Daun Sage

Nama saintifiknya “SALVIA OFFICINALIS” adalah sejenis herba yang sering digunakan dalam masakan. Daun Sage turut mengandungi “astringen” yang membantu dalam mengecutkan liang luka yang terbuka. Ia juga memberi kesan kelegaan dan digunakan untuk menyembuhkan ulser. Rasa sejuk-sejuk mentol.

Horse Chesnut

Tumbuhan ini mengandungi sebatian “aescin”yang merupakan agen antiradang dan memberi kesan kelegaan apabila digunakan. Ianya digunakan bagi menyelesaikan masalah sendi atau urat.

Yarrow

Tumbuhan ini bukan sahaja boleh dimakan sebagai salad tetapi banyak digunakan secara tradisional bagi mengubati demam, selsema dan ketidakselesaan perut. Ia juga sangat bagus untuk masalah ruam dan penyembuhan luka. masalah di sesetengah tempat tumbuhan ini dikunyah untuk melegakan sakit pada gigi.

Rosemary

Tumbuhan ini juga sering digunakan sebagai herba di dalam masakan. Ianya amat dikenali sebagai :

  • agen antiradang
  • anti alergi
  • anti kulat
  • antiseptik

4 bahan-bahan yang penting ada dalam Herbal Blend yang sangat-sangat membantu kita mak-mak terutama dalam waktu kecemasan. Ianya juga banyak digunakan dalam merawat masalah kulit seperti:
.
✅gigitan serangga
✅ekzema dan sering digunakan untuk penyembuhan luka.

Kelebihan Herbal Blend Shaklee Untuk Kulit

🍂Bahagian yang disapu akan berasa dingin menjadikan Herbal Blend ini sesuai digunakan oleh bayi,kanak-kanak mahupun orang dewasa.
.
🍂Di ekstrak dari bahan semulajadi seperti sage,horse chestnut yarrow dan Rosemary.
.
🍂Kesannya adalah optimum kerana krim tersebut mudah meresap ke dalam kulit kita.
.
🍂Bebas daripada paraben
.
🍂Anda juga boleh menggunakannya sebagai losyen harian kerana herbal blend shaklee ini tidak melekit.

Mak-mak sekarang dah makin expose dengan Herbal Blend ni..makin ramai cari sebab Herbal Blend ni bukan saja sangat bagus berkesan malah bebas dari paraben serta kimia merbahaya.

Kebaikan dan Manfaat Herbal Blend Shaklee

Antara Testimoni Herbal Blend dari Pengguna 

 

Herbal Blend Untuk Kulit

 

Herbal Blend untuk Ruam Kulit

Herbal Blend Untuk Tumit Kasar

Herbal Blend untuk Kulit Berjerawat

 “Sihat Itu Satu Nikmat”

Dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetJerawatShaklee

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

 

 

Cara Atasi Sembelit Ketika Berpantang

Cara Atasi Sembelit Ketika Berpantang

Siapa pernah kena sembelit ketika berpantang??? Macam kak tie selalu kena sembelit  ketika berpantang. Rasa serik sangat nak berpantang lagi. Berpantang anak yang kelima ni alhamdullillah, sebab dapat jumpa supplemen Shaklee yang banyak membantu ketika dalam pantang. Sebenarnya ada tip juga kak tie nak bagi untuk cara mengatasi sembelit ini.

Ada tiga cara yang paling simple dah mudah untuk mengatasi masalah SEMBELIT ini.

1# MINUM BANYAK AIR KOSONG

Sekurang-kurangnya 3 liter sehari

Minum air putih dalam kuantiti lapan gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan dari mendapat sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien. Jadi minumlah menikmati air kosong ini seperti minum air manis.

2# MAKAN-MAKANAN BUAH-BUAHAN DAN SAYURAN

 

Ibu-ibu yang dalam pantang digalakkan untuk mengambil makanan yang teratur, terutama sekali amalkan makan makanan yang berserat seperti buah-buahan dan minum cecair seperti sup-sup.

Waktu berpantang dulu saya amalkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran ia memang bantu mudah untuk melawas pembuangan air besar. Selalunya yang  kak tie amalkan adalah pisang, buah oren, lobak merah dan macam-macam lagi. Yang penting jangan yang memudaratkan kepada bayi, kerana bayi kita masih minum susu badan dari ibunya.

3# MAKANAN TAMBAHAN SEPERTI SUPPLEMEN

Ostematrix & Alfalfa Complex

Alfalfa dan Ostematrix ini adalah suplemen khas bagi yang ada masalah sembelit. Gandingan dua suplemen ini bukan saja boleh melawas tapi ia juga berfungsi melembutkan najis.

Alfalfa fungsi bagi mudah melawas dan Ostematix berfungsi melembutkan najis. Dua suplemen ini memang Kak Tie tak pernah lupa untuk ambil setiap hari supaya Kak Tie tak sembelit ketika berpantang. Alhamdulillah. 

Bagi ibu-ibu yang masih bimbang dengan sembelit ketika berpantang, bolehlah cuba 2 supplemen ini. Inshaallah, ia membantu.

Gandingan dua suplemen Alfalfa dan Ostematrix ini hanya berharga RM131.00Alfalfa ada 330biji dan Ostematrix ada 120biji. Jika diambil ia akan habis dari sebulan ke dua bulan.

Bestnya dua suplemen ini bukan baik untuk ibu tapi untuk anak juga, sebab ia bantu untuk banyakkan susu ibu untuk bayi juga. Selain tu dapat bantu buang angin dalaman. 

TESTIMONI PENGGUNA SET SEMBELIT SHAKLEE

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

 “Sihat Itu Satu Nikmat”

Dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetJerawatShaklee

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

 

Tip Kekal Langsing Selepas Bersalin

Tip Kekal Langsing Selepas Bersalin

Bagaimana nak kekal langsing selepas bersalin??? Lagi-lagi si ibu yang baru lepas bersalin, betul tak. Lagi bertambah risau jika tidak menjaga pemakanan dengan betul.  Dekat dalam blog ini kak tie cerita sedikit tip-tip bagi mengekalkan langsing seperti di awal perkahwinan dulu. Nak suami kita sayang dengan kita jom kita ikut tip ini. Kita bukan nak slim  macam retis tau..tapi kita nak slim untuk menjaga kesihatan di dalam dan diluaran, buat suami makin sayang dengan kita.

Tip Pertama :

~Bertungku
 
Selepas bersalin perut lebih mudah membuncit dan mengeleber kerana lapisan perut yang ditinggalkan oleh bekas kandungan. Bertungku atau bertuam dengan menggunakan batu khas boleh membantu untuk mengembalikan perut kepada keadaan normal. Tujuannya, adalah untuk mengeluarkan saki baki darah kotor, mengecutkan dan memulihkan rahim serta urat saraf disekeliling peranakan dan juga bahagian-bahagian lain.
 

Tip Kedua :

~Berbengkung
 
Bengkung digunakan untuk mencegah peranakan ‘jatuh’, mengecutkan semula peranakan serta memulihkan kulit perut. Sebelum berbengkung, perut elok disapukan dengan bahan campuran yang ditumbuk seperti lada hitam, raga tapai dan air asam jawa. Selain itu, kaedah moden pemakaian ‘girdle’ juga boleh digunakan. Pastikan ‘girdle’ tersebut mampu memberi tindak balas yang positif untuk mengembalikan tubuh badan kepada bentuk asal.
 

Tip Ketiga :

~Berurut
 
Urut bertujuan memulihkan kesegaran badan, melancarkan peredaran darah, membuang angin, membuang angin, membetulkan urat, memperkemaskan bahagian perut dan mempercepatkan pengeluaran darah nifas serta kekotoran.

Tip Keempat :

~Senaman
Senaman ringan boleh dilakukan untuk mengembalikan otot-otot yang telah kendur. Tiga hari atau seminggu selepas bersalin adalah proses awal senaman ringan. Berjalan kaki adalah senaman awal yang terbaik. Selain itu, anda juga boleh bersenam dengan bayi atau bersenam ketika mandi.

Tip Kelima :

~Penyusuan
 
Penyusuan susu ibu secara ekslusif sebenarnya membantu mengurangkan berat badan yang diperolehi sepanjang tempoh kehamilan, sekurang-kurangnya dalam tempoh 12 bulan selepas waktu kelahiran. Untuk proses penyusuan, berhati-hati memilih makanan dan jangan mengambil diet yang ekstrem.Perlu diingatkan bahawa penyusuan badan tidak menghalang anda untuk mengamalkan diet, tetapi pastikan kalori anda tidak terbuang melebihi 1800 sehari.

Tip Keenam :

~Pemakanan suplemen
 
Tidak ketinggalan juga dengan amalan memakan supplemen membantu menguruskan badan dengan cepat. Minum ESP, makan Lecithin dengan Omega Guard secara konsisten membantu memecahkan lemak dan membawa lemak keluar dari badan. Makan Alfalfa Complex juga membantu memperbanyakkan susu badan dan sebagai serat supaya penghadaman lancar. Konsisten dengan 3 serangkai vitamin C, Vitamin B Complex dan Vitalea untuk kesihatan optimum dan memberi tenaga dan mood yang baik sepanjang tempoh berpantang dan menyusukan baby yang lama. Tak stress dan berfikiran positif sepanjang masa memberi kesan kepada tubuh badan, lebih cantik dan slim gitu.
 
Nak tahu apa supplemen yang kak Tie ambil untuk kekal langsing selepas bersalin ini lah Set Berpantang, Menyusu Ibu Kurus.
 
Set Berpantang + Menyusu Ibu Kurus
 
Set ini selepas bersalin pun boleh di amalkan oleh ibu, untuk kawal berat badan dan penyusuan bayi.
 
Jom, mari Kita kenali apa fungsinya Set Berpantang dan Menyusu Ibu Kurus ini
 

SET BERPANTANG DAN MENYUSU IBU KURUS👍🏻

1) ESP
.
⏩Untuk cepatkan luka bercantum
⏩Untuk banyakkan susu badan
⏩Untuk berikan lebih tenaga, kawal selera makan dalam masa yang sama susu banyak
⏩Untuk cantikkan kulit (baby pun inshaaAllah gebu nnt sebab dpt khasiat drp susu badan)

2) VITALEA
.
⏩Untuk tambah darah, elakkan rasa pitam dan penat
⏩Untuk atasi migrain
⏩Untuk kecantikan keseluruhan kerana ia bertindak sebagai multivitamin.

3) VITAMIN C
.
⏩Untuk kuatkan imunisasi
⏩Untuk baik pulih luka
⏩Untuk cerahkan kulit secara keseluruhan.

4) B COMPLEX
.
⏩Untuk lancarkan perjalanan darah
⏩Untuk atasi stress dan meroyan

Juga, boleh add on ini untuk ibu yang menyusukan bayi secara eksklusif :-
.
5) ALFALFA
.
⏩Untuk milk booster
⏩Untuk buang angin dan lawas
⏩Untuk ketatkan miss V serta tegangkan payu dara.

6) OSTEMATRIX
.
⏩Untuk kuatkan tulang
⏩Untuk atasi sembelit / buasir
⏩Untuk elakkan sakit2 seluruh badan especially pinggang, belakang n tapak kaki.

7) OMEGA GUARD
.
⏩Untuk kurus, bakar lemak at the same time epa & dha baik untuk perkembangan baby

8) LECITHIN
.
⏩Untuk atasi masalah bengkak susu
⏩Untuk memecahkan lemak dalam makanan
.
.
*Untuk czer*

Boleh tambah Vivix! – Untuk sembuhkan luka dan rahim dengan cepat
– Kurangkan rasa ngilu serta menguatkan rahim
– Bahagian tempat di bedah cepat baik dan parut senang pudar
– All in one vitamin dan awet muda kalau amalkan Vivix Shaklee

Harga satu set SET BERPANTANG DAN MENYUSU IBU KURUS RM600.00. Jangan risau, anda boleh beli ikut bajet yang diperlukan oleh anda.

 “Sihat Itu Satu Nikmat”

Dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetJerawatShaklee

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

MATA ANUGERAH YANG PALING INDAH

MATA ANUGERAH YANG PALING INDAH

Mata merupakan anugerah Allah yang sangat indah dan berharga kerana mata memiliki fungsi yang sangat luar biasa. Dengan mata, kita boleh melihat keagungan Allah yang maha pencipta  di atas bumi. Dengan mata, kita boleh melihat orang-orang yang kita cintai dan kita sayangi. Melihat wajah ibu kita, ayah kita, keluarga kita, saudara-saudara kita, sahabat-sahabat kita sehingga dapat mengenal satu sama lain. Dengan mata pula kita dapat melihat segala bentuk keindahan alam yang ada di bumi, dapat melihat indahnya bulan dan bintang yang nampak dimalam hari, melihat indahnya mentari dipagi hari, melihat indahnya pelangi di saat hujan telah berhenti, dan masih banyak lagi keindahan-keindahan di dunia yang boleh kita lihat dengan mata kita. Maka bersyukurlah bagi kita yang memiliki sepasang mata yang CANTIK dapat melihat di dunia ini.
 
Jika kita mempunyai masalah MATA, apa yang perlu kita buat???
 
Yang pertama kita perlu jumpa Doktor Pakar Mata, untuk menentukan jenia apa masalah mata kita.
Yang kedua bila sudah mengetahui masalah mata, dapatkan rawatan susulan dari  Doktor Pakar Mata.
Yang ketiga jika rawatan susulan telah dilakukan, kita digalakkan pengambilan vitamin tambahan bagi membantu penglihatan yang baik.
 
Sebenarnya ramai yang tidak tahu tentang vitamin tambahan untuk Mata kita selain memakan makanan harian kita seperti lobak,labu, tomato dan pelbagai jenis sayuran…Kebanyakan di kalangan kita kurang berminat pada pemakanan sayuran. Oleh itu, kita perlu mengambil supplemen tambahan untuk penjagaan MATA yang sihat.
 
Supplemen yang Kak Tie syorkan ini datang dari produk Shaklee..ramai yang telah mencuba dan hasilnya memang menakjubkan. Supplemen itu ialah CAROTOMAX.
 

Apa itu CARATOMAX???

Perlindungan Antioksida daripada Sumber Semulajadi

Melindungi Tubuh Dengan Mengukuhkan Integriti Sel

Nikmati tahap perlindungan antioksida yang tinggi dengan Shaklee Carotomax®. Shaklee memanfaatkan perlindungan antioksida daripada buah-buahan, sayur-sayuran dan tumbuh-tumbuhan dengan mengekstrak karotenoid semula jadi dan menawarkannya dalam pelbagai bentuk yang mudah diambil.
 

Lima Karotenoid Bermanfaat

Purata pengambilan harian karotenoid lutein, likopena dan beta karotena ialah 8mg sahaja – Carotomax®membekalkan lebih 13mg kebaikan karotenoid semula jadi
  • Mengandungi pati ekstrak daripada tomato, mikroalga, minyak sawit, marigold dan lain-lain.
  • Menyokong sistem imun yang kuat dan membantu mengekalkan kesihatan mata dan kulit untuk jangka masa yang lebih lama.

* Kandungan nutrien dalam satu sajian harian Carotomax tidak menyamai nutrien yang terkandung di  dalam makanan yang ditunjukkan. Maklumat fakta nutrisi yang lebih terperinci dipaparkan pada label  kotak Carotomax. Setiap makanan membekalkan lebih banyak nutrien berbanding apa yang disenaraikan dalam carta ini.
 

Harga Carotomax :

Harga Pasaran : RM82.15 (30Biji)
 

Testimoni Pengguna CarotaMax Shaklee :

Image result for testimoni Caratomax shaklee

Testimoni Untuk Silau 

Image result for testimoni Caratomax shaklee

Testimoni Untuk Power Kaca Mata

“Sihat Itu Satu Nikmat”

Dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/CarotomaxShaklee

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

Tip Menghilangkan Jerawat Dan Bekasnya

Tip Menghilangkan Jerawat Dan Bekasnya

Jerawat oh jerawat… Wanita cukup gerun jika masalah jerawat di muka. Lebih-lebih lagi jerawat yang sampai berbiji-biji kemerehan di muka. Rasa geramnya nak picit walaupun belum masak dengan ranummya. Bila dah masak mulalah tangan ini nak memicitnya, rasa puas hati bila dipicitnya. Hilang stress sekejap. Tapi bila dah picit masalah lain pula yang datang. Berbekas pula dimuka…ya allah malunya. Tinggal bekas-bekas hitam di muka.

Haaa…jangan risau Kak Tie ada cara dan bagaimana nak menghilangkan Jerawat dan bekasnya di muka. Jom kita cuba dengan bahan semulajadi ini. Antaranya :

1. GUNA KULIT KAYU MANIS DAN BEDAK SEJUK

Sediakan dua batang kulit kayu manis dan segenggam bedak sejuk. Tumbuk kulit kayu manis hingga menjadi serbuk halus. Kemudian, campur serbuk kayu manis itu dengan bedak sejuk. Jangan lupa untuk tambah air.

Bila sudah siap, lumurkan pada tempat parut pada wajah. Lakukan sekerap mungkin. Lama-kelamaan parut akan pudar dan hilang. Petua ini juga dikatakan sesuai untuk hilangkan bintik hitam pada muka kita.

Kulit Kayu manis & Bedak Sejuk

2. GUNA LIDAH BUAYA (ALOE VERA)

Kaedah ini lebih semulajadi; tetapi susah sedikit sebab tidak mudah untuk mencari bahannya bagi sesetengah orang. Petuanya ialah dengan menggunakan daun lidah buaya. Ambil daun lidah buaya dan belah daun supaya lendirnya keluar. Sapukan lendir daun lidah buaya pada parut. Lakukan tiga kali dalam seminggu. InsyaAllah, parut akan hilang.

Lidah Buaya (Aloevera)

3. GUNA ASAM JAWA

Ambil sedikit asam jawa, kemudian ramas dengan mencampurkan sedikit air. Jangan terlalu cair. Sapukan ramuan asam jawa tuh pada tempat yang berparut. Biarkan sehingga kering. Seelok-eloknya lakukan pada waktu malam sebelum tidur. InsyaAllah, setelah beberapa lama, parut mulai pudar.

Asam Jawa

4. GUNA MADU

Mula-mula ambilkan sedikit madu. Campurkan madu tersebut dengan bedak sejuk. Tekapkan bedak tersebut ke tempat yang ada kesan jerawat. Lakukan sekurang-kurangnya 2 hari sekali.

Madu

5. GUNA TIMUN

Kisar timun dan tapiskan airnya. Tampalkan hampas timun pada muka. Biarkan setengah jam. Kemudian cuci bersih dengan air suam.

Timun

6. GUNA DAUN SENDUDUK

Rendam beberapa helai daun senduduk, sedikit cekur dan segenggam beras. Kemudian giling hingga lumat. Sapukan pada parut muka dua kali seminggu.

Daun Senduduk

7. GUNA DAUN SIRIH MUDA

Tumbuk sepuluh helai daun sirih muda. Tempelkan pada muka terutama pada bekas jerawat. Setelah kering, cuci muka dengan air bersih. Amalkan tiga kali seminggu.

Daun Sirih

Bagi yang rajin boleh amalkan petua semulajadi ni. Kepada mereka yang sibuk dengan kerja tidak ada luang masa untuk melakukan boleh cuba dengan alternatif yang lain seperti mengambil supplemen tambahan. Tip kak tie ni lebih mudah dan senang? Nak tahu ???

 

 

Inilah cadangan Kak Tie. Set Jerawat Shaklee iaitu S R Vitamin C Plus dengan Garlic Complex. 

Kelebihan Set Jerawat Shaklee ini :

Kelebihan Vita-c Plus Shaklee ⤵️⤵️⤵️

• Baik untuk imunisasi dan daya tahan badan
• Mengurangkan simptom demam
• Mengatasi masalah jerawat degil
• Membantu kulit sensitif seperti eczema, resdung
• Membantu penghasilan kolagen dalam tubuh
• Mengurangkan kesan “sunburn”
• Menjadikan kulit lebih gebu dan melembapkan kulit
• Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan
• Tona kulit menjadi lebih sekata
• Menggantikan tisu yang rosak dan menyembuhkan luka
• Merendahkan tekanan darah tinggi
• Memastikan saluran darah mengembang dengan baik
• Mengurangkan kadar plumbum dalam darah secara mendadak
Mencerahkan kulit secara semulajadi
• Mengimbangkan sistem dalam badan
• Meningkatkan tenaga dalam badan
• Menghalang terkena serangan jantung
•Mengawal komplikasi diabetes

Kelebihan Garlic Complex ⤵️⤵️⤵️

👉Mengelakkan pertumbuhan sel kanser & dengan mengurangkan bahan pencetus kejadian kanser – Nitrosamie
👉Melambatkan proses penuaan
👉Meredakan stress
👉Menghilangkan dan mengimbangi tekanan darah tinggi
👉Menurunkan kadar kolestrol
👉Meningkatkan insulin darah bagi penghidap diabetes
👉Melumpuhkan radikal bebas yang menganggu system kekebalan tubuh
👉Menjaga stamina tubuh
👉Merawat gastric / angin
👉Merawat asma / batuk / selsema
👉Mengatasi / melegakan senggugut
👉Mengubati luka
👉Mengandungi vitamin A, B, C
👉Mengandungi kalsium dan potassium
👉Bermanfaat sebagai penawar racun (detoxifier) yang melindungi tubuh dari pelbagai penyakit
👉Menurunkan kolestrol, LGL, trigliserid dan kelikatan darah, kurangkan pembekuan darah, menngkatkan HGL, melindungi jantung dan menghalang penyakit koronari
👉Sebagai antibiotik yang selamat dan semulajadi
👉Memulihkan masalah penghadaman seperti kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman
👉Mencegah penyakit berkait system imun seperti hidung sensitif, sinus, asma, selsema.

Cara Makan Set Jerawat Shaklee

Vitamin S R Vita C Plus :

~*4 biji sehari (2 biji pagi & 2biji malam selepas makan) – Jerawat Kronik

Garlic Complex : 

~ *2-4biji* bagi jerawat kronik, panau, kurap, keputihan

Harga Set Jerawat Shaklee

Harga Satu Set Jerawat Shaklee ini RM163.00

“Sihat Itu Satu Nikmat”

Dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetJerawatShaklee

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

Promosi Omega Guard Shaklee 2018

Promosi Omega Guard Shaklee 2018

Omega Guard Shaklee adalah MINYAK IKAN TERBAIK DI DUNIA. Banyak kebaikan dan keistimewaan Omega Guard Shaklee. Ia sepatutnya diamalkan untuk seisi keluarga.

Kalau sebut Omega Guard Shaklee mungkin tidak ramai yang kenal. Kalau sebut DHA mungkin lebih popular kerana Omega Guard Shaklee ini  juga mengandungi DHA yang sangat baik untuk OTAK.

Sebelum itu mari kita berkenalan dulu dengan Omega-3.

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA ⤵️⤵️⤵️

🍀Mencegah kanser
🍀Mencegah pembekuan darah
🍀Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
🍀Baik untuk pesakit jantung
🍀Menghindar tekanan perasaan
🍀Mencegah penyakit darah tinggi                

Tugas DHA ⤵️⤵️⤵️

✔Mencegah asma
✔Meningkatkan daya seksual
✔Mencegah sakit kulit
✔Mengelakkan kanser payu dara
✔Mengelak kanser prostat
✔Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
✔Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

5 KELEBIHAN OMEGA GUARD SHAKLEE

  1. Satu kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
  2. Tidakdihasilkan dari hati ikan yang mengandungi toksik. ( hatikan tempat toksik berkumpul?ewww)
  3. Diproses secara ultratulen iaitu proses penyulingan proprietsri 3 molekul untuk mengektrak Omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB.
  4. Sangat berbeza daripada produk Omega-3 dipasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satu minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
  5. Minyak Omega-3 dalam omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk(sardin, mackerel, herring dan anchovies)

SIAPA PERLUKAN OMEGA-3 UNTUK MENYOKONG TAHAP KESIHATAN?

  1. Warga Emas
  2. Pesakit Jantung
  3. Wanita
  4. Wanita yang telah melahirkan anak
  5. Pesakit Darah Tinggi
  6. Orang yang selalu lupa
  7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
  8. Pelajar
  9. Ibu Menyusu
  10. Ibu Hamil
  11. Orang yang memetingkan tahap kesihatan yang bagus.

TESTIMONI PENGGUNA YANG MENGAMBIL OMEGA GUARD SHAKLEE

Testimoni untuk anak yang ada Athma

Testimoni Excema dan  Athma

Testimoni Asthma

Testimoni Bakar lelemak dan Untuk Kurus Badan

Oleh itu jangan lupa dapatkan promosi OMEGA GUARD BELI 3 DENGAN DISKAUN 5%…Tak ke MURAH namanya. TERKEJUT tau promo kali ini sangat jimat beli 3 botol sekali gus. Tak sangka Shaklee buat promo mampu milik macam ini.

Satu botol Omega Guard ini ada 90 biji yang mana bertahan 1 hingga 3 bulan lamanya. Anak-anak yang nak belikan untuk pasangan, atau nak belikan untuk anak-anak atau pun nak buat makan sendiri, bolehlah bagitahu Kak Tie ye…

“Sihat Itu Satu Nikmat”

Dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/promoomegaguard

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

 

Dapatkan Cara Buat Foto Guna Canva

DAPATKAN CARA BUAT FOTO GUNA CANVA

Jadi hari ini Kak Tie nak share salah satu aplications mudah nak buat poster cantik iaitu ‘CANVA’.

Rules penting ada 3

1. Image mesti HD
2. Warna tidak berat
3. Size betul

Salah Satu Contoh Design Canva untuk buat kad Ucapan

Ini guna melalui application handphone, boleh download juga. Tapi kecil sebab tak dapat tengok dengan lebih detail.

Dalam design kad Ucapan ni Kita boleh edit size tulisan, font tulisan yang Cantik, boleh tukar warna background di belakangnya.

Size tu memainkan peranan sebab kalau salah size nak post, maka gambar akan jadi tidak cantik arrangement dan balancing dia.

 

Ini saya screen shoot untuk lebih detail boleh tengok nak ubah kad Ucapan ni. Banyak design boleh dapat dalam canva ni

Canva.com ini boleh diakses guna laptop (masuk website dia) dan juga boleh install apps Canva di telefon memasing (android based tidak pasti dah stabil ke belum apps dia, keep ok checkin)

Ia memerlukan FB untuk login atau signup guna email.

Ada image berbayar dan free.

Seperti biasa kalau berbayar lebih cantik dan banyak featureslah berbanding free antaranya boleh save png or transparents

Jadi yang Kak tie ajar ni free version dlu untuk beginner

Untuk mereka yang dah login canva atau install Apps canva.

 

Ini antara design canva yang Kak tie telah buat untuk blog Kak tie. Simple dan tak serabut untuk pandangan masing-masing.

Semoga tip yang Kak tie sampaikan ini dapat membantu uolls yang baru nak design blog masing-masing. Nampak lagi Cantik bila orang nak singgah blog Kita nanti.