Set Cergas Ramadhan Untuk Ibu Hamil & Menyusu

Seminggu lagi kita akan menyambut Bulan Puasa. Tentu Ibu-ibu hamil, dan yang sedang menyusu ingin cuba berpuasa sepanjang bulan Ramadhan ini.

Ini antara luahan hati ibu hamil dan menyusu yang terpaksa menahan diri dari keadaan letih dan tersangat-sangat lapar pada bulan puasa. Ya, inilah ujiannya, walaupun diberikan rukhsah untuk ibu mengandung, tetapi jauh di sudut hati ibu hamil dan menyusu ini, tetap ingin meneruskan puasa mereka untuk menyahut rukun Islam ketiga ini, iaitu berpuasa di bulan Ramadhan selagi tidak membawa mudarat kepada bayi yang dikandungnya itu dan juga dirinya.

5 Masalah yang dihadapi ibu hamil dan menyusu ketika berpuasa :

➡Badan menjadi lesu dan tidak bertenaga

➡Sering rasa ingin pitam dan loya

➡Pedih ulu hati atau dipanggil heartburn

➡Perut menjadi terlalu berangin akibat lapar

➡Menggigil

Ibu Hamil, dan menyusu memerlukan pemakanan yang berkhasiat untuk kekal cergas, sihat dan tidak berlapar ketika berpuasa nanti. Jangan risau ada supplemen yang boleh membantu Ibu-ibu yang sedang hamil, dan menyusu  dengan cara sihat serta tidak memudaratkan kepada mereka.

*Set Cergas Ramadhan*

ESP (Soya Protein Isolate Powder)

ESP membantu memberi tenaga berpanjangan dan mengelakkan Kita dari keletihan melampau sepanjang hari walaupun dalam keadaan berpuasa kepada ibu hamil, dan menyusu.

Manfaat ESP : 

1. ESP yang dihasilkan dari soya bukan GMO, adalah sumber protein yang sangat tinggi. Ia membekalkan tenaga berpanjangan dan mengelakkan kita dari keletihan melampau sepanjang hari walaupun dalam keadaan berpuasa.

2. ESP mempunyai indeks glisemik yang tinggi, iaitu ia menjadikan proses pembakaran gula di dalam darah berpanjangan dalam tempoh yang lama. Oleh itu, nilai gula di dalam badan tidak akan terlalu tinggi yang menjadikannya sesuai diambil oleh pesakit diabetes. Selain itu, dengan nilai indeks glisemik yang tinggi ini, ia membantu kita untuk tahan lapar dalam jangka masa yang lama.

3. ESP membantu melindungi kita dari keadaan pedih ulu hati mahupun heartburn kerana ia membantu membentuk lapisan di dalam perut agar asid tidak masuk ke kawasan esofagus yang menyebabkan kepedihan yang melampau di bahagian dada kita. Ia sangat bermanfaat kepada mereka yang selalu gastrik juga!

PERFORMANCE DRINK

Performance Drink minuman isotonik penghilang dahaga. Ia membantu melindungi badan kita dari kekeringan, oleh itu ia akan membuatkan kita kurang dahaga walaupun seharian tidak mengambil air yang cukup. Sangat sesuai diambil di bulan puasa.

Manfaat Performnace Drink :

1. Teknologi “opti-carb” dalam minuman ini membantu kita mendapat tenaga berpanjangan sepanjang hari

2. Amat mesra perut kerana Performance Drink ini adalah minuman isotonik yang tidak bergas, tidak mengandungi gula dan pengawet tambahan. Jadinya ia sangat sesuai di ambil ketuka berpuasa mahupun orang yang mempunyai perut yang sensitif.

Antara Testimoni-testimoni Ibu Hamil dan Menyusu

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4

Semoga perkongsian ini memberi cahaya kegembiraan kepada anda. Saya sudi untuk menerima sebarang pertanyaan dan permintaan untuk set Cergas Ramadhan ini, demi membantu golongan istimewa seperti anda untuk berpuasa dengan cergas dan bertenaga kali ini.

Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link

WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetCergasRamadhan

HP/ CALL : 016-3922646
.
POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

Vitamin Yang Dicadangkan Untuk Ibu Bersalin

Selamat Malam Sahabat semua. Malam ni nak tambah entry baru. Kak tie nak kongsi untuk bakal-bakal ibu yang akan melahirkan anak nanti. Tentu Ibu-ibu rungsing nak makan apa untuk keperluan si ibu selepas bersalin nanti. Ada Yang bagi cadangan suruh mengambil Jamu herba dan ada yang mencadangkan ambil Jamu moden iaitu supplemen.

Macam Kak tie ini memilih kedua-duanya, agar seimbang.  Jamu herba ni akak memilih dari segi mandian Herba Wangi, minuman air akar kayu, dan pilis.

Nak tahu apa Jamu moden yang Kak tie ambil selepas bersalin. Jamu moden tu adalah supplemen Shaklee. Set Bersalin atau dikenali sebagai Set Berpantang. Set Bersalin ini sangat bagus bagi kak Tie, sebabnya akak rasa lebih cergas di dalam waktu berpantang selepas 2 minggu bersalin. Kali ini memang pantang seorang diri, sebab tidak mahu menyusahkan mak sendiri. Alhamdullillah, anak tak banyak ragam, tidur tanpa ada gangguan tengah malam. Memudahkan pergerakan kerja dalam rumah. Luka pun cepat baik. Al-maklum aje le… kak Tie dah empat kali bersalin. Jadi dah tahu apa yang perlu di ambil masa pantang. Hehehe…

 

Sebelum tu, Kak tie nak terangkan fungsi dan manfaat Set Bersalin atau Berpantang ini.  Set Bersalin ini mempunyai tujuh supplemen antaranya:

1) Vitalea

🍀 Multivitaminyang mempunyai 28 jenis mineral yang sangat diperlukan oleh badan.

🍀Semasa bersalin, ibu banyak kehilangan darah. Dengan mengambil vitalea iron formula ini bantu hasilkan hemoglobin untuk pembentukan sel darah merah ibu.

🍀Semasa tempoh berpantang, ibu perlu pantang banyak makanan. Jadi untuk cukupkan kekurangan nutrisi dan gizi tersebut, kandungan mineral dan vitamin dalam vitalea boleh membantu ibu.

🍀Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu letih sekaligus stress.

🍀Dalam pantang tak boleh stress. Stress mengganggu penghasilan susu ibu.

🍀Membantu penyembuhan luka dalaman kerana mengandungi zinc.

 

2) B Complex

🍀Fungsi b-complex ialah menstabilkan emosi untuk ibu berpantang.

🍀Stress keterlaluan ditakuti ibu ‘gila meroyan’ Penenang saraf

🍀Menukarkan makanan kepada tenaga.

🍀Membantu juga dalam penghasilan sel darah merah.

🍀Memelihara kulit dari dalam.

🍀Vitamin B juga penting untuk kecantikan kulit.

 

3) Vitamin C

🍀Vitamin penting untuk penyembuhan luka jahitan.

🍀Membantu meningkatkan sistem pertahanan bayi dan ibu. Alhamdulillah semasa tempoh berpantang saya bebas demam. Demam abnormal bagi ibu berpantang tau.

🍀Membentuk kolagen dan penting untuk kecantikan kulit.

🍀Untuk kulit cantik ambil vitamin C tau.

 

4) Energizing Soy Protein ( ESP )

🍀Membantu memberikan tenaga yang lama.

🍀Membantu kawal kolestrol ibu dan bantu tubuh ibu kembali fit seperti sebelum mengandung.

🍀Kepentingan protein untuk ibu berpantang ialah memberikan tenaga selain itu memulihkan tisu yang rosak semasa melahirkan anak. Dalam pantang keperluan protein kita agak terhad. Dan protein boleh bertahan dalam suhu 36°c, jika tidak ia akan merosakkan kandungan asid amino semulajadi yang terdapat dalam protein.

🍀Protein dan Asid amino diperlukan untuk penghasilan kulit yang cantik, rambut yang sihat, kuku yang elok serta penghasilan susu yang cukup untuk anak.

🍀ESP dihasilkan dari kacang soya non GMO (tidak diubah genetik). Dibasuh menggunakan air dan suhu sederhana untuk mengekalkan enzim dalam ESP

🍀Ramai yang beri feedback selepas minum ESP susu lebih pekat.

 

5) Ostematrix

🍀Dalam tempoh pantang, ibu kerap mengalami sembelit.

🍀Ostematrix membantu melembutkan najis dan melancarkan pergerakan usus kerana mempunyai mangesium di dalamnya.

🍀Menguatkan tulang ibu dan bayi Menggantikan kalsium yang hilang semasa mengandung dan bersalin 40% kalsium diperlukan untuk penghasilan susu

🍀Membantu baiki kebas-kebas dan lenguh.

 

6) Omega Guard

🍀Membantu kurangkan kemurungan ibu berpantang

🍀Mengurangkan sakit kepalaMengawal tekanan darah

🍀Mengurangkan masalah lupa selepas bersalin. Yang ini perkara yang normal berlaku

🍀Membantu dalam perkembangan sensori motor anak.

 

7) Alfalfa Complex

🍀Alfalfa ialah raja segala tumbuhan, mempunyai akar sepanjang 6meter yang menyerap banyak nutrien.

🍀Pengambilannya dapat melegakan sakit sendi, sakit belakang terutama semasa menyusu.

🍀Membantu sebagai ‘milkbooster’ kerana mengandungi agen galactagogoe.

🍀Kaya dengan vitamin K dan boleh diambil enam minggu sebelum bersalin untuk kurangkan risiko buasir semasa bersalin. Terkeluar akbiat meneran dengan kuat.

🍀Bertindak sebagai ‘kacip fatimah’, merapatkan bahagian intim wanita

🍀Membantu kurangkan keputihan.

🍀Pemulihan urat selepas bersalin.

 

TESTIMONI SET BERSALIN / BERPANTANG

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4

Kepada bakal-bakal ibu yang mahu mencuba Set Bersalin atau berpantang ni bolehlah dapat konsultasi dan cara pengambilan yang betul dengan Kak Tie.

Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link

.WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetBerpantangShaklee

HP/ CALL : 016-3922646
.
POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

 

Diabetis (GDM) Ketika Hamil : Kesan Risiko Kepada Ibu dan Bayi

Diabetis (GDM) Ketika Hamil : Kesan Risiko Kepada Ibu dan Bayi

Diabetis yang bermula apabila anda disahkan mengandung dikenali sebagai Gestational Diabetes Melitus (GDM). Ianya terjadi apabila terdapat kerintangan Insulin – sejenis hormon yang dihasilkan oleh badan manusia untuk mengawal atur kawalan paras gula di dalam darah, untuk memenuhi keperluan ketika mengandung. Hasilnya, paras gula di dalam darah meningkat. Pada kebiasaannya, keadaan Gestational Diabetes Melitus terjadi pada pertengahan ataupun pada lewat usia kandungan. Keadaan Gestational Diabetes ini kerap berlaku ketika hamil.

Apakah risiko-risiko bagi saya untuk menghidapi Diabetes ketika hamil?

Anda berisiko tinggi menghidapi Diabetes ketika mengandung, jika anda mempunyai salah satu daripada faktor-faktor yang tertera di bawah:

  • Indeks Jisim Badan (BMI) adalah 30 ataupun lebih
  • Sejarah kelahiran bayi besar, melebihi 4 kg ataupun lebih
  • Sejarah kandungan yang mempunyai Diabetes ketika mengandung
  • Ibu bapa, adik-beradik yang juga mempunyai Diabetes

Bagaimana saya tahu jika saya mempunyai kencing manis dalam kehamilan?

Jika anda mempunyai salah satu faktor seperti yang tertera, anda akan menjalani ujian toleransi glukosa (GTT) ketika mengandung. Ini adalah sejenis ujian mudah yang dijalankan pada awal peringkat kandungan dan akan diulang pada usia kandungan 24 hingga 28 minggu.

Ujian toleransi glukosa GTT memerlukan anda untuk berpuasa semalaman iaitu tidak makan atau minum, kecuali air kosong/ air mineral sahaja.

Pada awal pagi nya, sebelum anda menikmati sarapan, ujian darah akan dijalankan terlebih dahulu. Kemudian anda akan diminta untuk menghabiskan larutan gula yang berperisa Oren atau Cola.

Kemudian, ujian darah akan diulang sekali lagi selepas 2 jam anda menikmati larutan gula ini. Mudah bukan?

Jika anda menghidapi kencing manis pada kandungan sebelumnya, anda akan diminta membuat ujian toleransi glukosa GTT ini pada lebih awal kandungan untuk pengesanan awal Diabetes ketika mengandung, justeru dapat mengawal atur paras gula di dalam darah. Kawal atur gula di dalam darah pada peringkat awal mengandung adalah teramat penting dalam tempoh pembentukan organ-organ penting bayi anda pada ketika ini dan mengurangkan komplikasi Diabetes pada bayi dan juga ibu. Jika keputusan ujian toleransi glukosa GTT normal, ujian ini perlu diulang pada usia kandungan 24 hingga 28 minggu kandungan.

Kesan Risiko GDM kepada Ibu

 1. Hiperglisemia

Kandungan gula yang tinggi dalam darah boleh menyebabkan hiperglisemia. Keadaan ini boleh menyebabkan komplikasi kepada organ dalaman si ibu.

2. Hipoglisemia

Keadaan dimana kurang gula dalam darah hingga menyebabkan badan tidak bertenaga langsung dan boleh menyebabkan ibu hamil tidak sedarkan diri.

3. Keputihan

Menghadapi masalah keputihan dan risiko terkena jangkitan kuman di faraj.

4. Risiko keguguran

Bagi ibu yang mengahadapi GDM, pemantauan rapi sgt diperlukan kerana risiko keguguran adalah tinggi berbanding ibu2 yang tidak ada GDM. 

5. Polihydraminos

Polihydraminos adalah masalah air ketuban berlebihan.  

6. Preeklampsia

Preeklampsia atau hypertensi yang teruk semasa kehamilan juga adalah antara kesan buruk kepada ibu yang menghidapi GDM.

7. Retinopati

Retinopati ialah masalah kerosakan pada saraf mata. Masalah boleh menyebabkan si ibu rabun atau buta jika tidak dirawat segera.

8. Kegagalan buah pinggang.

Antara komplikasi utama bagi pesakit diabetes ialah kerosakan buah pinggang. bagi ibu yang menghidapi GDM juga berhadapan dengan risiko yang sama. 

9. Kelahiran melalui pembedahan

Harapan untuk bersalin secara normal adalah sgt tipis untuk penghidap GDM, kandungan adalah sgt berisiko dan kelahiran hanya melalui cesarean atau pembedahan.
 

Kesan Risiko GDM kepada Bayi

 1. Makrosomia

Makrosomia ialah kelahiran bayi dengan berat badan berlebihan.Kelahiran melalui pembedahan juga terpaksa dilakukan disebabkan makrosomia.

2. Intra uterine death

Kematian didalam kandungan.

3. Hipoglisemia

Bayi mengalami hipoglisemia atau kekurangan gula dalam darah.

4. Lemas semasa kelahiran

Lemas semasa ingin dilahirkan hingga kadang kala menyebabkan kecederaan otak. Ini berlaku apabila oksigen tidak dapat dibekalkan ke otak bayi.

5. Dystocia 

keadaan dimana kecederaan pada saraf dibahagian bahu bayi.

6. Bayi Jaundis

Bayi akan mudah terdedah kepada jaundis berpanjangan, ketidakseimbangan elektrolit di dalam darah seperti paras serum kalsium dan magnesium yg rendah.

Tanda Atau Simptom Kencing Manis Semasa Hamil

1) Ibu hamil akan terasa cepat penat dan keletihan
2) Sering membuang air kecil secara sedikit
3) Luka dan lebam di badan yang lambat untuk sembuh
4) Dahaga yang melampau
5) Rasa keinginan yang tinggi untuk memakan makanan yang manis
6) Penglihatan yang kabur

Jika ibu hamil disahkan menghidapnya..jangan bimbang…Masih ada cara untuk mengawalnya…

Antara perkara yang boleh membantu untuk mengawal dan mengelak GDM semasa hamil ialah :

1) Jaga Nutrisi Pemakanan 

Sebelum ini kita tahu bahawa “Kita adalah apa yang kita makan”. Bagi ibu hamil, ia lebih lagi: “Bayi kita makan apa yang kita makan”. Jadi ambil kira apa yang baik untuk kita dan juga bayi bagi mengelakkan paras glukosa yang tinggi dalam darah secara berlebihan. Pengambilan suplemen vitamin untuk ibu hamil dan GDM turut boleh membantu mengatasi masalah ini.

2) Selalu Bersenam 

Senaman atau beraktiviti aktif secara sihat mampu merangsang tubuh untuk memanfaatkan lebih glukos. Lebih baik berbanding aktiviti pasif yang memaksa tubuh bekerja keras menghasilkan insulin untuk mengekalkan paras glukosa normal. Kesan sampingan kawalan glukosa ini turut membantu mengawal berat badan berlebihan ketika hamil, tidur atau rehat yang lebih berkualiti dan memperbaiki perubahan mood.

3) Kaedah Perubatan/Suntikan Insulin 

Mungkin setelah penjagaan pemakanan dan amali senaman, kita terpaksa memerlukan lebih kawalan paras glukosa dalam darah. Preskripsi insulin atau kaedah perubatan lain mungkin juga boleh membantu. Oleh itu, nasihat dan pantauan daripada doktor adalah amat diperlukan.

4) Mengambil supplemen yang boleh membantu mengawal tahap gula dalam darah

Shaklee mempunyai produk yang dapat mengawal tahap gula dalam darah dan ianya selamat diambil oleh ibu hamil kerana sifatnya yang semulajadi dan tiada dadah atau ubat terlarang.

Bagaimana Suplemen Shaklee membantu Ibu Hamil Yang Menghidapi Diabetis Semasa Hamil

 

1. ESP

Kandungan Glisemik Indeks yang rendah boleh menggantikan karbohidrat dalam diet seharian dan akan memecahkan makanan lebih perlahan dan mengawal peningkatan kadar gula di dalam darah. Protein soya adalah antara karbohidrat yang baik untuk menghidap kencing manis ketika hamil.

2. B Complex

Untuk metabolisme gula dan pembebasan tenaga kepada sel badan. Menukarkan glukosa berlebihan di dalam darah kepada tenaga.

3. Vitalea Iron Formula

Kandungan zinc dalam vitalea berfungsi menurunkan paras glukosa dalam darah dan bantu pembentukan insulin yang baru. Mengandungi Chromium untuk mengekalkan tahap normal glukosa dalam darah dengan meningkatkan penggunaan insulin oleh badan.

4) Ostematrix

Kekurangan magnesium semasa hamil adalah salah satu punca terkena kencing manis. Sumber kalsium, magnesium dan vitamin D yang dapat mengaktifkan pankreas untuk mengatasi masalah kencing manis. Magnesium meningkatkan kadar rembesan insulin dan mengurangkan rintangan insulin.

5) Vitamin S R Vita C Plus

Memperbaiki kadar toleransi glukosa di dalam darah serta kadar vitamin C yang tinggi dalam salur darah akan merendahkan kadar sorbitol yang merupakan sejenis glukosa berbahaya jika terkumpul banyak.

Testimoni

 

Oklah sampai disini dulu ya. Jika ingin  dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link

.WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/Set DiabetisKehamilan

HP/ CALL : 016-3922646
.
POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

Tip Kekal Langsing Selepas Bersalin

Tip Kekal Langsing Selepas Bersalin

Bagaimana nak kekal langsing selepas bersalin??? Lagi-lagi si ibu yang baru lepas bersalin, betul tak. Lagi bertambah risau jika tidak menjaga pemakanan dengan betul.  Dekat dalam blog ini kak tie cerita sedikit tip-tip bagi mengekalkan langsing seperti di awal perkahwinan dulu. Nak suami kita sayang dengan kita jom kita ikut tip ini. Kita bukan nak slim  macam retis tau..tapi kita nak slim untuk menjaga kesihatan di dalam dan diluaran, buat suami makin sayang dengan kita.

Tip Pertama :

~Bertungku
 
Selepas bersalin perut lebih mudah membuncit dan mengeleber kerana lapisan perut yang ditinggalkan oleh bekas kandungan. Bertungku atau bertuam dengan menggunakan batu khas boleh membantu untuk mengembalikan perut kepada keadaan normal. Tujuannya, adalah untuk mengeluarkan saki baki darah kotor, mengecutkan dan memulihkan rahim serta urat saraf disekeliling peranakan dan juga bahagian-bahagian lain.
 

Tip Kedua :

~Berbengkung
 
Bengkung digunakan untuk mencegah peranakan ‘jatuh’, mengecutkan semula peranakan serta memulihkan kulit perut. Sebelum berbengkung, perut elok disapukan dengan bahan campuran yang ditumbuk seperti lada hitam, raga tapai dan air asam jawa. Selain itu, kaedah moden pemakaian ‘girdle’ juga boleh digunakan. Pastikan ‘girdle’ tersebut mampu memberi tindak balas yang positif untuk mengembalikan tubuh badan kepada bentuk asal.
 

Tip Ketiga :

~Berurut
 
Urut bertujuan memulihkan kesegaran badan, melancarkan peredaran darah, membuang angin, membuang angin, membetulkan urat, memperkemaskan bahagian perut dan mempercepatkan pengeluaran darah nifas serta kekotoran.

Tip Keempat :

~Senaman
Senaman ringan boleh dilakukan untuk mengembalikan otot-otot yang telah kendur. Tiga hari atau seminggu selepas bersalin adalah proses awal senaman ringan. Berjalan kaki adalah senaman awal yang terbaik. Selain itu, anda juga boleh bersenam dengan bayi atau bersenam ketika mandi.

Tip Kelima :

~Penyusuan
 
Penyusuan susu ibu secara ekslusif sebenarnya membantu mengurangkan berat badan yang diperolehi sepanjang tempoh kehamilan, sekurang-kurangnya dalam tempoh 12 bulan selepas waktu kelahiran. Untuk proses penyusuan, berhati-hati memilih makanan dan jangan mengambil diet yang ekstrem.Perlu diingatkan bahawa penyusuan badan tidak menghalang anda untuk mengamalkan diet, tetapi pastikan kalori anda tidak terbuang melebihi 1800 sehari.

Tip Keenam :

~Pemakanan suplemen
 
Tidak ketinggalan juga dengan amalan memakan supplemen membantu menguruskan badan dengan cepat. Minum ESP, makan Lecithin dengan Omega Guard secara konsisten membantu memecahkan lemak dan membawa lemak keluar dari badan. Makan Alfalfa Complex juga membantu memperbanyakkan susu badan dan sebagai serat supaya penghadaman lancar. Konsisten dengan 3 serangkai vitamin C, Vitamin B Complex dan Vitalea untuk kesihatan optimum dan memberi tenaga dan mood yang baik sepanjang tempoh berpantang dan menyusukan baby yang lama. Tak stress dan berfikiran positif sepanjang masa memberi kesan kepada tubuh badan, lebih cantik dan slim gitu.
 
Nak tahu apa supplemen yang kak Tie ambil untuk kekal langsing selepas bersalin ini lah Set Berpantang, Menyusu Ibu Kurus.
 
Set Berpantang + Menyusu Ibu Kurus
 
Set ini selepas bersalin pun boleh di amalkan oleh ibu, untuk kawal berat badan dan penyusuan bayi.
 
Jom, mari Kita kenali apa fungsinya Set Berpantang dan Menyusu Ibu Kurus ini
 

SET BERPANTANG DAN MENYUSU IBU KURUS👍🏻

1) ESP
.
⏩Untuk cepatkan luka bercantum
⏩Untuk banyakkan susu badan
⏩Untuk berikan lebih tenaga, kawal selera makan dalam masa yang sama susu banyak
⏩Untuk cantikkan kulit (baby pun inshaaAllah gebu nnt sebab dpt khasiat drp susu badan)

2) VITALEA
.
⏩Untuk tambah darah, elakkan rasa pitam dan penat
⏩Untuk atasi migrain
⏩Untuk kecantikan keseluruhan kerana ia bertindak sebagai multivitamin.

3) VITAMIN C
.
⏩Untuk kuatkan imunisasi
⏩Untuk baik pulih luka
⏩Untuk cerahkan kulit secara keseluruhan.

4) B COMPLEX
.
⏩Untuk lancarkan perjalanan darah
⏩Untuk atasi stress dan meroyan

Juga, boleh add on ini untuk ibu yang menyusukan bayi secara eksklusif :-
.
5) ALFALFA
.
⏩Untuk milk booster
⏩Untuk buang angin dan lawas
⏩Untuk ketatkan miss V serta tegangkan payu dara.

6) OSTEMATRIX
.
⏩Untuk kuatkan tulang
⏩Untuk atasi sembelit / buasir
⏩Untuk elakkan sakit2 seluruh badan especially pinggang, belakang n tapak kaki.

7) OMEGA GUARD
.
⏩Untuk kurus, bakar lemak at the same time epa & dha baik untuk perkembangan baby

8) LECITHIN
.
⏩Untuk atasi masalah bengkak susu
⏩Untuk memecahkan lemak dalam makanan
.
.
*Untuk czer*

Boleh tambah Vivix! – Untuk sembuhkan luka dan rahim dengan cepat
– Kurangkan rasa ngilu serta menguatkan rahim
– Bahagian tempat di bedah cepat baik dan parut senang pudar
– All in one vitamin dan awet muda kalau amalkan Vivix Shaklee

Harga satu set SET BERPANTANG DAN MENYUSU IBU KURUS RM600.00. Jangan risau, anda boleh beli ikut bajet yang diperlukan oleh anda.

 “Sihat Itu Satu Nikmat”

Dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetJerawatShaklee

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju