Set Kulit Cantik Bajet Tanpa Cela

RAMAI ORANG NAK CANTIK 🙆

.

Tapi muka berjerawat?

Kulit kusam?

Parut susah nak hilang?

.

Tahu tak macam mana nak atasi masalah diatas sekaligus dapat kekal cantik dan sihat?

.

Tentunya SET KULIT CANTIK TANPA CELA!!!

.

Dalam set asas kecantikan shaklee ni ada ESP dan VITAMIN C

.

🌟ESP (berat 850g) Tahan 2-3 bulan penggunaan

.

✔️ Mengganti dan meningkatkan protein yang depleted daripada tubuh.

✔️ Penyumbang tenaga kepada sel-sel badan.

✔️ Badan akan menjadi lebih bertenaga,sihat dan segar.

✔️ Meningkatkan metabolisme serta sistem imunisasi badan.

✔️ Mencerah dan menggebukan kulit.

✔️ Memudarkan parut dan menganjalkan kulit.

.

🌟VITAMIN C (180 biji) Tahan 6 bulan penggunaan

.

✔️ Tinggi dengan antioksidan

✔️ Imun booster

✔️ Membantu dalam penghasilan kolagen

✔️ Menghalang kenaikan jerawat dan kulit

✔️ Mengurangkan kesan parut dan kedutan

✔️ Menghilangkan sunburn

✔️ Menjadikan kulit lebih cerah

✔️ Melindungi kulit dari radiasi matahari

✔️ Mencegah pembentukan jeragat

✔️ Mengelakkan kulit kering dan kusam

✔️ Mengelakkan inflamasi dan keradangan

✔️ Memperbaiki resdung

✔️ Memperbaiki simptom pendarahan

✔️ Mengelak gusi berdarah

✔️ Mengurangkan simptom demam dan selesema

.

Berminat nak dapatkan HOT COMBO ini ? Untuk order dan FREE consultation boleh terus DM Kak Tie ➡️www.wasap.my/60163922646

TESTIMONI PENGGUNA SET KULIT CANTIK TANPA CELA

Kebaikan dan Kelebihan Herbal Blend Shaklee

Kebaikan dan Kelebihan Herbal Blend Shaklee

Kandungan Krim Herbal Blend

Ia dihasilkan daripada 4 jenis tumbuh-tumbuhan herba iaitu :

  • Daun Sage
  • Horse Chesnut
  • Yarrow
  • Rosemary

Yang sememangnya digunakan secara tradisional untuk masalah berkaitan kulit dan melegakan kesakitan. Tiada meninggalkan kesan. Kak Tie banyak jual kepada cutomer yang anak kena exzema, campak, panau dan yang lain-lain. Semua kata puashati dan puji Herbal Blend ni sangat bagus.

 

Daun Sage

Nama saintifiknya “SALVIA OFFICINALIS” adalah sejenis herba yang sering digunakan dalam masakan. Daun Sage turut mengandungi “astringen” yang membantu dalam mengecutkan liang luka yang terbuka. Ia juga memberi kesan kelegaan dan digunakan untuk menyembuhkan ulser. Rasa sejuk-sejuk mentol.

Horse Chesnut

Tumbuhan ini mengandungi sebatian “aescin”yang merupakan agen antiradang dan memberi kesan kelegaan apabila digunakan. Ianya digunakan bagi menyelesaikan masalah sendi atau urat.

Yarrow

Tumbuhan ini bukan sahaja boleh dimakan sebagai salad tetapi banyak digunakan secara tradisional bagi mengubati demam, selsema dan ketidakselesaan perut. Ia juga sangat bagus untuk masalah ruam dan penyembuhan luka. masalah di sesetengah tempat tumbuhan ini dikunyah untuk melegakan sakit pada gigi.

Rosemary

Tumbuhan ini juga sering digunakan sebagai herba di dalam masakan. Ianya amat dikenali sebagai :

  • agen antiradang
  • anti alergi
  • anti kulat
  • antiseptik

4 bahan-bahan yang penting ada dalam Herbal Blend yang sangat-sangat membantu kita mak-mak terutama dalam waktu kecemasan. Ianya juga banyak digunakan dalam merawat masalah kulit seperti:
.
✅gigitan serangga
✅ekzema dan sering digunakan untuk penyembuhan luka.

Kelebihan Herbal Blend Shaklee Untuk Kulit

🍂Bahagian yang disapu akan berasa dingin menjadikan Herbal Blend ini sesuai digunakan oleh bayi,kanak-kanak mahupun orang dewasa.
.
🍂Di ekstrak dari bahan semulajadi seperti sage,horse chestnut yarrow dan Rosemary.
.
🍂Kesannya adalah optimum kerana krim tersebut mudah meresap ke dalam kulit kita.
.
🍂Bebas daripada paraben
.
🍂Anda juga boleh menggunakannya sebagai losyen harian kerana herbal blend shaklee ini tidak melekit.

Mak-mak sekarang dah makin expose dengan Herbal Blend ni..makin ramai cari sebab Herbal Blend ni bukan saja sangat bagus berkesan malah bebas dari paraben serta kimia merbahaya.

Kebaikan dan Manfaat Herbal Blend Shaklee

Antara Testimoni Herbal Blend dari Pengguna 

 

Herbal Blend Untuk Kulit

 

Herbal Blend untuk Ruam Kulit

Herbal Blend Untuk Tumit Kasar

Herbal Blend untuk Kulit Berjerawat

 “Sihat Itu Satu Nikmat”

Dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetJerawatShaklee

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

 

 

MATA ANUGERAH YANG PALING INDAH

MATA ANUGERAH YANG PALING INDAH

Mata merupakan anugerah Allah yang sangat indah dan berharga kerana mata memiliki fungsi yang sangat luar biasa. Dengan mata, kita boleh melihat keagungan Allah yang maha pencipta  di atas bumi. Dengan mata, kita boleh melihat orang-orang yang kita cintai dan kita sayangi. Melihat wajah ibu kita, ayah kita, keluarga kita, saudara-saudara kita, sahabat-sahabat kita sehingga dapat mengenal satu sama lain. Dengan mata pula kita dapat melihat segala bentuk keindahan alam yang ada di bumi, dapat melihat indahnya bulan dan bintang yang nampak dimalam hari, melihat indahnya mentari dipagi hari, melihat indahnya pelangi di saat hujan telah berhenti, dan masih banyak lagi keindahan-keindahan di dunia yang boleh kita lihat dengan mata kita. Maka bersyukurlah bagi kita yang memiliki sepasang mata yang CANTIK dapat melihat di dunia ini.
 
Jika kita mempunyai masalah MATA, apa yang perlu kita buat???
 
Yang pertama kita perlu jumpa Doktor Pakar Mata, untuk menentukan jenia apa masalah mata kita.
Yang kedua bila sudah mengetahui masalah mata, dapatkan rawatan susulan dari  Doktor Pakar Mata.
Yang ketiga jika rawatan susulan telah dilakukan, kita digalakkan pengambilan vitamin tambahan bagi membantu penglihatan yang baik.
 
Sebenarnya ramai yang tidak tahu tentang vitamin tambahan untuk Mata kita selain memakan makanan harian kita seperti lobak,labu, tomato dan pelbagai jenis sayuran…Kebanyakan di kalangan kita kurang berminat pada pemakanan sayuran. Oleh itu, kita perlu mengambil supplemen tambahan untuk penjagaan MATA yang sihat.
 
Supplemen yang Kak Tie syorkan ini datang dari produk Shaklee..ramai yang telah mencuba dan hasilnya memang menakjubkan. Supplemen itu ialah CAROTOMAX.
 

Apa itu CARATOMAX???

Perlindungan Antioksida daripada Sumber Semulajadi

Melindungi Tubuh Dengan Mengukuhkan Integriti Sel

Nikmati tahap perlindungan antioksida yang tinggi dengan Shaklee Carotomax®. Shaklee memanfaatkan perlindungan antioksida daripada buah-buahan, sayur-sayuran dan tumbuh-tumbuhan dengan mengekstrak karotenoid semula jadi dan menawarkannya dalam pelbagai bentuk yang mudah diambil.
 

Lima Karotenoid Bermanfaat

Purata pengambilan harian karotenoid lutein, likopena dan beta karotena ialah 8mg sahaja – Carotomax®membekalkan lebih 13mg kebaikan karotenoid semula jadi
  • Mengandungi pati ekstrak daripada tomato, mikroalga, minyak sawit, marigold dan lain-lain.
  • Menyokong sistem imun yang kuat dan membantu mengekalkan kesihatan mata dan kulit untuk jangka masa yang lebih lama.

* Kandungan nutrien dalam satu sajian harian Carotomax tidak menyamai nutrien yang terkandung di  dalam makanan yang ditunjukkan. Maklumat fakta nutrisi yang lebih terperinci dipaparkan pada label  kotak Carotomax. Setiap makanan membekalkan lebih banyak nutrien berbanding apa yang disenaraikan dalam carta ini.
 

Harga Carotomax :

Harga Pasaran : RM82.15 (30Biji)
 

Testimoni Pengguna CarotaMax Shaklee :

Image result for testimoni Caratomax shaklee

Testimoni Untuk Silau 

Image result for testimoni Caratomax shaklee

Testimoni Untuk Power Kaca Mata

“Sihat Itu Satu Nikmat”

Dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/CarotomaxShaklee

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

Fungsi dan Manfaat Vita-Lea Iron Formula

Nutrien Penting untuk Kesihatan Optimum

Menyokong kesihatan optimum. Nutrien penting untuk kesihatan dan kesejahteraan optimum.Vita-Lea® adalah formulasi dicipta khas untuk menyokong keperluan khusus lelaki dan wanita. Setiap hidangan memberikan 28 jenis vitamin penting dan mineral kritikal, termasuk vitamin C, dan Beta Karotena untuk perlindungan antioksidan.

Vita-Lea® Iron Formula mengandungi 400mcg asid folik, vitamin B yang diperlukan untuk tubuh yang sihat, melalui sistem pengangkutan mikrosalutan berpaten, direka untuk memastikan penyerapan asid folik.*

Keistimewaan Shaklee

Pada tahun 1915, Dr. Forrest C. Shaklee mencipta salah satu multivitamin pertama di A.S. Dari asas inilah terhasilnya Vitalea ini.

Related image

Inilah rupa sebenarnya Vitalea yang pertama yang di cipta oleh Dr. Forrest C. Shaklee

APA VITAMIN YANG TERDAPAT DALAM VITA-LEA SHAKLEE?

  •  Vitamin D – Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat
  • Beta Karotena – Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi
  • Vitamin E – Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi
  • Kalsium – Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot
  • Boron – Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang
  • Magnasium – Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung
  • Biotin – Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak
  • Lain-lain – Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet

APAKAH KELEBIHAN VITA-LEA SHAKLEE?

  • Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah.
  • Mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.
  • Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.
  • Tablet Vita Lea Shaklee disalut dengan serbuk nutrisi~ spirulina.
  • Dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”.
  • Merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.
  • Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
  • Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Siapa yang memerlukan multivitamin Vita-Lea Iron Formula

1. Ibu berpantang
2. Ibu menyusu
3. Ibu mengandung
4. Individu yang ingin menambah berat badan
5. Individu mengalami masalah anemia
6. Yang selalu keletihan
7. Penghidap diabetes
8. Pelengkap nutrisi dalam keluarga
9. Ahli sukan yang aktif

Cara Makan Vita-Lea Iron Formula 

Untuk kesihatan yang berpanjangan : 2 kali sehari – 1 biji setiap kali selepas makan.

Untuk pembesaran, kekurangan nutrien dan tenaga : 2 kali sehari – 2 biji setiap kali selepas makan.

Harga Runcit Vita-Lea Iron Formula

Harga runcit Vita-Lea – RM99.38

Testimoni Pengguna Vita-Lea Iron Formula

Testimoni Tambah Berat Badan dengan Ikhtiar Vita-Lea Iron Formula dengan supplemen lain

Testimoni Badan Bertenaga dengan Vita-Lea Iron Formula

“Sihat Itu Satu Nikmat”

Anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan maklumat serta khidmat nasihat tentang produk Shaklee dengan Kak Tie sila wasap terus link ini👇👇👇

Nak Dapat Harga Special VITALEA ini, klik sini 👇 ok ! 😍
http://www.kaktie.wasap.my/60163922646

#COD : Shaklee COD Universiti Malaya, Bangsar, Pantai Dalam & Petaling Jaya
#POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

Promosi September : The Radiant 4 Shaklee

Kulit Cantik Berseri Dengan “The Radiant 4 Set”

Ingin Kulit berseri..rawat dari dalam dengan Set The Radiant 4 Shaklee…

The Radiant 4 ini sesuai untuk sesiapa mempunyai masalah kulit seperti :

😓 Parut jerawat yang berlubang
😓 Masalah jerawat
😓 Kesan pigmentasi dari sinaran UV yang buat kulit muka bertompok tak sekata
😓 Kulit ada garisan kedut di lingkaran mata dan dahi
😓 Kulit kusam dan berjeragat.

 

The Radiant 4 terdiri daripada :

🌟1) Gla Complex – Melembapkan Kulit

Kulit yang sihat juga perlukan asid lemak terutama asid gamma linolenic, GLA. GLA penting untuk membantu kekalkan kelembapan kulit, melawan keradangan, kurangkan gatal dan kulit bersisik.

Malah, dalam GLA Shaklee juga ada vitamin E menjadikan dia sangat bagus untuk bagi kulit kita moist dan berseri serta boleh melambatkan proses penuaan kulit.

Untuk wanita.. GLA ni bantu kawal atur kitaran haid, melegakan senggugut & menangani simptom menopause.

🌟2) ESP – Bina Sel Kulit

ESP ni best sebab dia ada protien lengkap. Protien ni sangat penting untuk membantu membina sel-sel badan & kulit yang sihat. So secara tak langsung kulit menjadi lebih sihat, berseri, cerah dan glowing.

Sebab tu yang ada masalah parut, bekas jerawat or strechmark boleh cepat pudar bila konsisten amalkan protien ESP.

Kelebihan ESP

✔️ Membekal asid amino penting yang badan kita tak boleh hasil untuk fungsi untuk kulit dan badan yang optimum
✔️ Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat
✔️ Untuk pemulihan dan pembaikan sel dan tisu kulit
✔️ Meghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit
✔️ Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindung sel-sel kulit dari rosak akibat cahaya matahari.

🌟3) Collagen Powder – Menegang Kulit

Kolagen penting untuk kulit…Kolagen berupaya mengekalkan kulit anjal dan menghalang kulit daripada berkedut.. berparut dan kendur.

Bagusnya badan kita boleh hasil sendiri kolagen!

Tapi bila makin berumur level kolagen dalam badan makin kurang. So kulit berisiko untuk jadi kedutan, pigmentasi dan mendapat tanda penuaan lebih cepat dari usia.

Bagi yang ada parut atau liang roma yang besar tu sy rekomen amik suplemen kolagen. Boleh amalkan Collagen Powder Shaklee untuk dapat balik kulit yang sihat muda!

Apa yang specialnya Collagen Powder Shaklee :

✔️ menggunakan kolagen TULEN dan bermutu tinggi dari Red Snipper Scale yang hidup kat laut dalam
✔️ Berat molekular dalam 1000 Dalton, sangat rendah & ini buatkan dia sangat mudah diserap tubuh
✔️ Juga ada 7 ramuan lain yang membuat kolagen Shaklee lagi hebat iaitu ekstrak biji Camelia Japonica, kolagen ikan, ekstrak kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B.

🌟4) VITAMIN C – Melindungi Kulit

Vitamin C tinggi antioksidan sangat bagus untuk kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan akibat radikal bebas.

Tapi tubuh tak boleh menghasilkan sendiri vitamin C. Sebab itu kita mesti megambil makanan kaya sumber vitamin C dan juga suplemen vitamin C.

Salah satunya suplemen vitamin C dari Shaklee. Yang ni sy sendiri memang consume…x leh skip

Kebaikan vitamin C Shaklee untuk kecantikan kulit

✔️ Menggalak penghasilan kolagen dan regenerasi kulit

✔️ Melindung kulit dari sinaran UV matahari yang boleh merosakkan kulit. Contohnya kulit kusam, sensitif, mudah jadi kemerahan, dan risiko jeragat.

✔️ Bagi yang ada jerawat vitamin c ni ibarat bff korang…boleh prevent jerawat dan jerawat jadi cepat kecut if ada naik.
✔️ Mengurangkan kedutan
✔️ Melegakan kulit kering dan kasar
✔️ Membantu dalam penyembuhan luka

Khasiat The Radiant 4 :

💛 Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
💛 Merawat jerawat
💛 Menghilangkan jeragat
💛 Menghaluskan pori
💛 Mencerah dan gebukan kulit
💛 Memudarkan parut
💛 Mengatasi masalah keguguran rambut
💛 Membantu proses detoksifikasi
💛 Mengurangkan keradangan
💛 Menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
💛 Merapatkan keintiman wanita yang lepas bersalin
💛 Menegangkan semula payudara yang dah kendur

Memang best! Memang berkesan

Kulit makin cerah dan gebu. Parut makin pudar dan kedutan makin hilang.

Testimoni The Radiant 4

Vivix Supplemen Terbaik

Vivix Supplemen Terbaik

Kita akan tengok ramuan yang terkandung dalam Vivix, supaya kita faham kenapa vivix ni mahal sangat 😁

RAMUAN 1 – POLYGONUM CUSPIDATUM

Tumbuhan herba yg semulajdi yg sgt tinggi antioksidan, mengandungi resveratrol, sebenarnya tumbuhan ini telah lama digunakan beribu tahu dulu lagi digunakan untuk merawat rambut beruban, digunakan sebegai syampu.

vivix_polygonum

RAMUAN 2 – ANGGUR MUSCADINE

Salah satu bahan terpenting dlm vivix. Anggur ni bersaiz besar dimana kuasa antioksidan dia 40kali lebih bagus dari anggur biasa. Ia mengandungi 20kromosom dibandingkan dengan anggur biasa dimana salah satu kromosom tu dia ada extra polifenol spt asid ellagic, anthocyanidins dan quercetin dimana ia bantu untuk anti radang, anti bakteria dan anti kanser.

Kalau dah anggur sahaja dah rm100 sebiji. Orang expect Shaklee nak jual vivix murah?

vivix_anggur

RAMUAN 3 – ELDERBERRI EROPAH

Ia sangat2bagus untuk mata kerana polifenol yg terkandung dlmnya antaranya flavonoid ia akan bantu untuk penglihatan yg bagus, memberi perlindungan kpd sel maya, menibgkatkan lg kesihatan mata dan dalam masa yg sama ia memberi juga khasiat yg lain spt anti inflamation, anti bakteria dan bantu utk imun sistem yg lebih bagus.

vivix_eldeberi

RAMUAN 4 – PURPL3 CARROT

Ia tinggi dengan polifenol yg kita namakan anthocyanins, yg sgt bagus utk kesihatan jantung sbb ia ada antioksidan, anti inflamation, anti bacteria dan mengurangkan risiko penghasilan clot dlm sel darah badan kita, ia juga bagus juga untuk mengelakkan jangkitan sbb dia ada anti bakteria agen.

vivix_carrot

4 MEKANISME UTAMA DALAM PENUAAN SEL
=====================================

1.KEMUSNAHAN DNA
2.AKTIVITI PENGAWALN GENETIK BERKURANG
3.PENGHASILAN TENAGA DI PERINGKAT SEL KURANG
4.PENGUMPULAN AGE PROTEINS

APA TERJADI PADA BADAN KITA APABILA 4 MEKANISME INI TERJADI??
1.Kemusnahan DNA -mengakibatkan KANSER
2.Keradangan/Inflamasi – mengakibatkan HEART ATTACK ( Serangan Jantung)
3.Pengurangan tenaga sel – mengakibatkan ARTHRITIS
4.Pengumpulan age protein – mengakibatkan DIABETIS( Kencing Manis)

MANFAAT VIVIX

1.Melambatkan ransangan penuaan yang sihat
2.Megurangkan risiko penyakit jantung
3.Mengurangkan komplikasi pesakit diabetis
4.Menyokong kesihatan sendi & megurangkan gelaja atthritis
5.Mengurangkan insiden penyakit Alzheimer
6.Membantu dalam pengurangan berat badan
7.Meningkatkan sistem imun
8.Meningkatkan kesihatan mata
9.Menyokong kesihatan keseluruhan

AGE PROTEIN

Age protein kita dapat dari makanan yang manis
❌Teh Tarik 11 sudu gula
❌Air Gas ( Bikarbonat ) 23 sudu gula
❌Donut – 12 Tea spoon

Bila kita banyak mengambil makanan yang manis,gula ini akan masuk ke dalam sel apabila pengumpulan age protein semakin banyak,sel akan mati. Ia akan attack pankreas
bila sel pankreas rosak ,itulah yang megakibatkan DIABETIS/KENCING MANIS.

Kanser
Apabila terjadinya kemusnahan DNA,banyak sel mati. Sel tu akan break dari sel mati dan membina sel baru yang tidak lagi dapat dikawal oleh tubuh kita ia akan merebak dengan cepat di dalam seluruh sel dalam badan. Keradagan infalamasi berlaku apabila sel musnah.

CUKUP TAK KALAU HANYA AMBIL VIVIX?KAN IA LENGKAP?MENGAPA PERLU AMBIL SUPPLEMEN LAIN?

VIVIX berfungsi untuk melindugi sel,membina sel sihat,mitokondria yang sehat dan juga memperbaiki sel rosak bila ada sel utama yang sehat,tubuh perlu banyak sel sehat perlu beranakkan banyak lagi sel sehat untuk mendapatkan sel yang sihat.

PROTEIN adalah sangat penting sebab tu wajib ambil ESP,VITAMIN A,C,E.ZINC,SELENIUM,B COMPLEKS & LECITHIN barulah dapat maintain sel-sel yang sehat jika cukup nutrien.

PESAKIT GASTRIK
untuk elakkan gastrik,bancuh dan minum
elakkan pengambilan c=vivix bentuk cecair pekat

IBU HAMIL
jika ada history miscarriage atau bleeding,tak digalakkan ambil vivix

IBU MENYUSU
kene test,jika baby tiada alahan allergy herbs atau history dengan herba
vivix dibolehkan.

CLINICAL STUDY
Klinikal study bukan vivix yang di gunakan tetapi test ini menguji titisan resveratrol ke atas penyakit-penyakit berikut. Kita ketahui VIVIX adalah 10X resveratrol,ini bermakna VIVIX jika diamalkan dan diminum,dapat membantu pesakit kanser.

KANSER PAYUDARA – 64 TITIS
proven memusnahkan sel kanser,sel makin sihat
% SURVIVAL KANSER PAYUDARA ADALAH TINGGI

KANSER USUS – 150 TITIS
% SURVIVAL KANSER USUS ADALAH RENDAH
kebiasaanya hanya diketahui apabila sudah berada di tahap yang teruk STAGE3 /STAGE 4
hanya bertahan 3 – 6 bulan hayat.
simptom: turun berat badan mendadak,berak berdarah,kerap sakit perut.

VIVIX TERBUKTI
1.Membantu penurunan gula dalam darah
2.Mengurangkan Kedutan kulit,mengekalkan kesihaan kolagen
3.Resveratrol terbukti sebagai antioksidan dan anti inflamasi.

Bagaimana AGE boleh menyebabkan penyakit?

Apabila badan terkandung banyak protein AGE, sel akan menjadi tepu akhirnya banyak penyakit tersekat dan terkumpul. Contoh penyakit disebabkan oleh protein AGE adalah menyekat saluran jantung yang menyebabkan serangan jantung, darah tinggi dan strok merencatkan fungsi pancreas dan seterusnya menyebabkan peningkatan kadar gula dalam darah dan menyebabkan diabetes
mempercepatkan penuaan kulit dan menyebabkan kulit berkedut dan kendur
Secara ringkasnya protein AGE menghalang dan menyekat fungsi sel yang normal. Semakin banyak timbunan protein AGE semakin tinggi tubuh terdedah kepada pelbagai penyakit.

CARA MAKAN DAN TIP PENGAMBILAN VIVIX

◇VIVIX ◇
– 1 sudu kecik pagi
– untuk mereka yang ada kencing manis, darah tinggi dan strok 1 sudu kecik pagi dan malam.

TESTIMONI VIVIX :

Testimoni Fibroid, Cyst dan Endo

Testimoni Kasner Hati

Testimoni Lutut kaki

 

Testimoni Diabetis

 

Testimoni Batuk Kering

SIAPA YANG PERLUKAN VIVIX INI

👉Warga emas

👉Mereka yang mempunyai risiko kanser.

👉Mereka yang dikatakan ada keturunan kanser.

👉Mereka yang menghidap diabetes.

👉Mereka yang ingin menjaga kecantikan kulit.

👉Mereka yang tua sebelum masanya.

👉Mereka yang tinggi kolesterol dalam darah.

👉Mereka yang berisiko sakit jantung.

 

Nak Dapat Harga Special VIVIX ini, klik sini 👇 ok ! 😍
http://www.kaktie.wasap.my/60163922646
.
#COD : Shaklee COD Universiti Malaya, Bangsar, Pantai Dalam & Petaling Jaya
#POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

SUSU SOYA ESP SHAKLEE

Susu Soya ESP Shaklee

ESP atau nama panjangnya Energizing Soy Protien merupakan makanan tambahan protin berasaskan kacang soya.

Apa Yang Best Tentang ESP Shaklee

💘 Sumber “Protin Lengkap” dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian.

💘 Berasaskan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan rendah kolestrol.

💘 Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tanga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yang aktif.

💘 Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim serta hormon dengan sempurna.

💘Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.

💘 Kandungan lemak dalam sangat minimum iaitu 1 gram dan tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah.

💘 Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga.

💘 Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet.

Apakah kepentingan nutrisi yang terdapat dalam ESP Shaklee?

*1. Protein*
🌷 Protein merupakan blok binaan badan manusia, penting untuk penyelenggaraan tisu badan termasuk pertumbuhan tisu baru dan pembaikpulihan tisu yang telah rosak
🌷 Protein dalam badan manusia terhasil menggunakan protein yang dimakan dari diet harian dan perlu sentiasa diganti
🌷 Kanak-kanak memerlukan protein untuk pertumbuhan dan perkembangan tisu protein dalam tubuh
🌷 Protein merupakan sumber utama tenaga
🌷 Protein terlibat dalam penghasilan hormondalamdalamdalamdalamdalam badan manusia
🌷 Protein diperlukan untuk menghasilkan enzimuntukuntukuntukuntukuntuk mempertingkatkan kadar tindak balas kimia dalam badan
🌷 Protein sebagai agen pengangkutan dan penyimpanan molekul dalam badan manusia
🌷 Protein menghasilkan antibodi yang menghalang jangkitan penyakit (sistem imun)

*2. Tenaga*
🌷 Memberi tenaga segera dan tahan lama

*3. Thiamin (Vitamin B1)*
🌷 Memberi tenaga
🌷 Terlibat dalam fungsi sistem saraf dan fungsi otot
🌷 Mengawal pergerakan elektrolit keluar masuk sel saraf dan sel otot
🌷 Terlibat dalam penghadaman dan metabolisma karbohidrat
🌷 Meningkatkan daya ingatan

*4. Riboflavin (Vitamin B2)*
🌷 Menghasilkan tenaga daripada makanan
🌷 Bertindak sebagai antioksidan untuk menghalang radikal bebas dari merosakkan sel dan DNA yang mengakibatkan penuaan dan risiko diserang penyakit jantung dan kanser
🌷 Diperlukan untuk menukarkan vitamin B6 dan B9 (asid folik) kepada bentuk yang boleh digunakan oleh badan
🌷 Menjaga kesihatan mata, mencegah katarak
🌷 Mengurangkan kekerapan diserang migrain

*5. Niacin (Vitamin B3)*
🌷 Membantu menghasilkan hormon berkaitan seks dan stress
🌷 Menurunkan kadar kolestrol jahat (LDL) dan paras lemak dalam darah
🌷 Mengurangkan risiko penyakit jantung
🌷 Mengurangkan kemurungan, menyihatkan kulit, menjaga sistem penghadaman

*6. Asid Panthothenik (Vitamin B5)*
🌷 Menghasilkan sel darah merah termasuk hormon berkaitan seks dan stress
🌷 Mengekalkan kesihatan penghadaman dan membantu badan menggunakan vitamin lain seperti B2
🌷 Diperlukan untuk sintesis kolestrol
🌷 Merendahkan paras kolestrol LDL dan lemak dalam darah

*7. Pyridoxin (Vitamin B6)*
🌷 Menghasilkan neurotransmitter yang menghantar signal dari sel saraf ke sel saraf yang lain, terlibat dalam perkembangan fungsi otak yang normal
🌷 Mengurangkan masalah kemurungan, mengurangkan simptom PMS, mengurangkan masalah morning sickness wanita hamil

*8. Kalsium*
🌷 Menguatkan tulang dan gigi, menyokong struktur badan manusia
🌷 Terlibat dalam pembekuan darah, pergerakan otot dan fungsi saraf
🌷 Mengaktifkan enzim tertentu, mengangkut ion merentasi membran sel, menghantar dan menerima neurotransmitter semasa komunikasi sel
🌷 Mengekalkan denyut jantung yang normal

*9. Iron (zat besi)*
🌷 Menghasilkan sel darah merah
🌷 Mengangkut oksigen dari paru-paru ke seluruh badan
🌷 Mengekalkan sistem imun yang sihat
🌷 Membantu penghasilan tenaga
🌷 Mengekalkan kesihatan sel, kulit, rambut dan kuku

*10. Sodium (garam)*
🌷 Mengawal tekanan darah
🌷 Mengawal pergerakan otot dan saraf

Antara nutrisi yang terkandung dalam ESP dan juga kepentingannya 👆👆👆

Apakah Keistimewaan ESP Shaklee?*

1. Shaklee pelopor dalam pembuatan supplemen berasaskan protein kacang soya. Dr. Forrest C Shaklee telah mencipta pengasingan protein soya yang pertama pada tahun 1970 an. Beberapa tahun selepas itu, penemuan Dr. Shaklee telah disokong oleh beberapa kajian klinikal yang membuktikan protein soya merupakan blok binaan utama untuk membina kesihatan dalam jangka masa panjang.

2. Protein soya ESP Shaklee adalah non-GMO (GMO – genetically modified organism), iaitu tidak diubahsuai secara genetik. Protein soya non-GMO dihasilkan di bawah program pengekalan identiti (IPP – Identity Preservation Program). Melalui program ini, kacang soya dijaga dan dipantau dengan teliti dari saat penanaman hinggalah saat pemprosesannya dan memastikan kacang soya bebas dari pendedahan perubahan genetik.

🌹Produk yang berasaskan bahan GMO adalah berbahaya kepada kesihatan kerana boleh menyebabkan toxicity (keracunan toksik), allergic dan potensi kanser. Sedikit tips untuk anda jika ingin membeli produk berasaskan protein soya, baca label kandungan sebelum membeli dan pastikan ianya non-GMO baru beli. Kalau malas nak belek-belek baca label, beli je ESP ni, memang confirm non-GMO

3. Soya Shaklee dibasuh dengan air untuk mengekalkan isoflavens dan segala kebaikan yang terdapat pada kacang soya. Kebanyakan produk berasaskan kacang soya di pasaran dibasuh menggunakan alkohol sebelum diproses. Alkohol akan memusnahkan isoflavens dalam kacang soya.

🌹 Sangatlah rugi makan produk berasaskan kacang soya yang telah musnah isoflavensnya kerana isoflavens adalah agen penting dalam pencegahan kanser. Tidak hairanlah baru-baru ini gempar kacang soya penyebab kanser – kacang soya yang telah musnah khasiat pencegahan kansernya.

4. Ia memberi tenaga berkekalan yang tahan berjam-jam kerana dilengkapi dengan *5 jenis vitamin B* yang diperlukan tubuh untuk menjana tenaga dari makanan.

5. Ia juga tiada kolestrol, laktosa dan lemak tepu Berbanding protein dari sumber daging, telur dan tenusu, protein soya dari ESP Shaklee adalah rendah lemak, tanpa kolestrol dan bebas laktosa.

6. Dilengkapi unsur kalsium dan zat besi. Setiap hidangan ESP Shaklee membekalkan kalsium dan zat besi yang mencukupi untuk kelangsungan fungsi badan yang sempurna.

7. Sumber protein lengkap dengan *9 asid amino* yang diperlukan oleh badan tetapi tidak dapat dihasilkan sendiri.

8. ESP Shaklee mengandungi *protein soya berkualiti tinggi*. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya yang diproses pada susu rendah bagi menjamin kualiti protein. Protein akan musnah pada suhu tinggi.

Tahu tak apa itu isoflavens??? Yang disebut pada item no 3 diatas ?

APA ITU ISOFLAVENS*

Isoflavens
i. Anti kanser
🌸 Kanser prostat
🌸 Kanser payudara
🌸 Kanser Endometrial (Kanser uterus / rahim)

ii. Mengurangkan risiko sakit jantung
🌸 Isoflavens genistein menghalang perkembangan sel yang menyebabkan arteri tersumbat
🌸 Mengurangkan kadar kolestrol LDL (Low Density Lipoprotein)

iii. Meningkatkan kesihatan tulang
🌸Isoflavens daidzein menghalang pereputan tulang dan menggalakkan pertumbuhan tulang
🌸Mencegah osteoporosis

iv. Kesihatan Wanita
🌸 Mengurangkan gejala menopous

v. Kesihatan lelaki
🌸 Mengurangkan risiko kanser prostat

vi. Antioksidan
🌸 Isoflavens genestein meneutralkan radikal bebas penyebab kerosakan pada sel badan
🌸 Menghalang kolestrol daripada merosakkan dinding arteri.

*1. ESP Shaklee sebagai tepung awet muda / agen anti penuaan*

🌷 Ia menyuburkan kesihatan kulit dari jeragat dan kesan parut (termasuk parut jerawat dan stretch mark)
🌷 Mengurangkan kedutan, pigmentasi dan kesan tua pada kulit
🌷 Membantu kesihatan rambut, kuku dan otot
🌷 Menganjalkan kulit (termasuk menganjalkan kembali payu dara yang kendur)
🌷 Menjadikan kulit lembut, gebu dan cerah

👆 salah satu sebab KENAPA ESP jadi hot produk. Kita semua nak awet muda dan cantik 😍

2. ESP Shaklee untuk ibu hamil*

🌷 Kandungan protein dalam ESP Shaklee membantu pembinaan sel dan menggalakkan pertumbuhan fizikal fetus (janin) dalam kandungan
🌷 Protein juga diperlukan untuk pembentukan dan pembaharuan sel badan ibu hamil. Sel badan yang sihat dan berzat akan mengoptimumkan penyerapan nutrient untuk ibu dan bayi
🌷 ESP Shaklee memberikan tenaga berpanjangan dan membantu badan ibu hamil kekal sihat dan bertenaga sepanjang kehamilan
🌷 ESP Shaklee membantu mempersiapkan badan ibu hamil untuk penyusuan badan yang lancar setelah melahirkan
🌷 ESP Shaklee membantu mencantikkan dan menyihatkan kulit anak yang bakal lahir (bayi tak mudah kena ruam).

3. ESP Shaklee untuk ibu menyusu*

🌷 Protein merupakan komposisi utama dalam susu ibu. ESP Shaklee membantu meningkatkan penghasilan susu ibu yang lebih pekat dan berkrim dan menjadikan bayi cepat kenyang dan kurang meragam

🌷 Khasiat protein dari susu ibu membantu bayi membesar dengan lebih sihat kerana ESP Shaklee mengandungi kesemua 9 asid amino perlu 9 asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia

🌷 Ibu yang baru melahirkan sangat memerlukan nutrisi protein untuk membaikpulih sel-sel yang rosak semasa bersalin. ESP Shaklee mempercepatkan penyembuhan luka bersalin.

🌷 ESP Shaklee memberi tenaga segera yang tahan lama untuk ibu berpantang

🌷 Ibu berpantang yang mengamalkan ESP Shaklee akan berasa cepat kenyang dan membantu menguruskan badan serta dapat kembali ke bentuk badan sebelum kehamilan.

4.ESP Shaklee untuk pesakit Jantung*

🌷 ESP Shaklee membantu mengurangkan paras kolestrol dalam darah sehingga 23%

🌷 Kajian menunjukkan pengamalan ESP Shaklee dan Vitamin E serentak mampu merendahkan LDL (kolestrol jahat) sehingga 40% (mengurangkan risiko darah tinggi dan sakit jantung)

🌷 Kajian menunjukkan ESP Shaklee mampu menghalang LDL (kolestrol jahat) dari teroksida bagi mengelakkan risiko stroke dan arteri tersumbat (mengurangkan risiko sakit jantung).

5. ESP Shaklee untuk pesakit Gastrik*

🌷 ESP Shaklee meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut bagi pesakit Gastrik

🌷 ESP Shaklee diperbuat dari protein soya yang bersifat alkali yang dapat meneutralkan lebihan asid perut.

🌷 Protein membantu badan membina dan membaikpulih sel-sel perut yang rosak akibat rembesan asid perut sewaktu proses pencernaan

🌷 ESP Shaklee memberi rasa kenyang yang segera dan melegakan sakit perut akibat gastrik.

6. ESP Shaklee untuk pesakit Diabetis*

🌷 ESP Shaklee rendah karbohidrat dan mempunyai glycemic index yang rendah

🌷 Glycemic Index (GI) adalah ukuran kecepatan makanan diserap menjadi gula darah. Semakin tinggi GI semakin cepat kenaikan gula darah

🌷 Makanan dengan GI yang rendah supaya tidak kerap berasa lapar dan mengelakkan pengambilan makanan dalam kuantiti yang banyak

🌷 Protein soya dalam ESP Shaklee membantu menstabilkan tahap gula dalam darah.

🌷 ESP Shaklee tidak menyebabkan kenaikan gula yang mendadak dalam darah.

7. ESP Shaklee untuk kesihatan yang menyeluruh*

🌷 Antara fungsi utama protein adalah membina sel otot, kulit dan hormon yang seimbang, menyokong sistem imunisasi badan, dan menyokong kesihatan jantung dan prostat

🌷 Protein soya dari ESP Shaklee mampu mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein dari sumber haiwan boleh menjejaskan fungsi buah pinggang manakala protein soya mampu melindungi fungsi buah pinggang

🌷 ESP Shaklee mampu menghalang pembentukan batu karang yang biasa dialami oleh kaum lelaki

🌷 Kajian menunjukkan protein soya mampu menambah ketumpatan tulang

🌷 Protein soya dalam ESP Shaklee berupaya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bacteria/virus

🌷 Protein ESP menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna

🌷 ESP Shaklee terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya

🌷 ESP Shaklee mampu mengawal ‘mood swing’ pada wanita ketika PMS dan wanita menopause.

*Siapa yang Memerlukan ESP Shaklee?*

1. _Wanita hamil – memberi tenaga berpanjangan untuk ibu hamil dan menggalakkan pertumbuhan fizikal janin.

2. _Wanita menyusu – menggalakkan penghasilan susu ibu yang pekat dan berkrim, menjadikan bayi cepat kenyang dan kurang meragam, mempercepat penyembuhan luka bersalin

3. _Individu yang ingin kelihatan awet muda- menganjalkan kulit, mengurangkan pigmentasi dan kesan tua pada kulit, merawat parut jerawat dan menjadikan tona kulit lebih sekata dan gebu

4. _Individu yang ingin menurunkan berat badan – pengambilan protein di awal pagi memberi rasa kenyang berpanjangan, protein mengisi kekosongan lemak yang telah dibakar dengan penghasilan sel baru yang lebih sihat

5. _Individu yang ingin kekal bersenam sepanjang hari – memberi tenaga segera dan tahan lama

6. _Kanak-kanak yang berumur 1 tahun ke atas- protein diperlukan untuk tumbesaran yang sempurna

7. _Penghidap kencing manis – Indeks glisemik rendah membantu mengawal paras gula dalam darah

8. _Individu yang ingin mencegah penyakit kronik (seperti kanser dan sakit jantung) – Isoflavens bertindak sebagai antikanser dan antioksidan yang melawan radikal bebas dari merosakkan sel badan

9. _Wanita menopous – kandungan isoflavens dalam protein soya mengurangkan simpton menopous

10. _Individu yang ingin menjaga kesihatan pada tahap optimum – mengandungi 9 asid amino penting yang diperlukan oleh badan.

 

Mealshake Pemakanan Untuk Kanak-Kanak

Mealshake Pemakanan Untuk Kanak-Kanak Dan Dewasa

Mealshake adalah pemakanan lengkap, dari vitamin, mineral, protein dan ayat2 al-Quran.

Ayat2 Al-Quran??

Ya, semasa bancuh Mealshake, ibunya bacalah apa2 ayat seperti ayat 1000 dinar ke, ayat surah Toha ke, etc maka jadilah ia satu hidangan lengkap yang penuh khasiat dan barokah. Secara amnya, meal shake ada 24 multivitamin yang bagus, dan di Malaysia, terdapat perisa frence vanila yang sedap. Meal Shake ialah produk NON SOY PROTEIN. Selalu orang salah anggap cakap Mealshake adalah produk dari soya jugak macam ESP.

Kandungan MealShake

Antara 24 multivitamin yang terkandung dalam Meal shake tu, terdapat,

♥️Anti oksidan – vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan juga anti penuaan.

♥️Protein – membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ dan darah dan membantu memulihkan sel

♥️Vitamin B – membina sel-sel darah merah yang sihat.

♥️Fiber/Serat – memberikan rasa kenyang ketika lapar terutamanya dipagi hari. Juga membantu melawaskan pembuangan air besar bagi mereka yang mengalami sembelit.

♥️Asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan megnasium – membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.

Kebaikan MealShake

Antara kebaikan Mealshake

1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6. Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit. Lagi satu korang perasan tak dari segi kandungan dan kebaikan mealshake ni, macam lebih kurang fungsi vita lea iaitu multivitamin. cumanya mealshake ni dalam bentuk serbuk, vitalea dalam tablet.

Antara Kelebihan MealShake

Antara kelebihan mealshake ini :

• Kurangkan Ekzema
• Untuk Tumbesaran
• Untuk Perkembangan Minda
• Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
• Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
• Untuk Anak kekal aktif
• Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
• Meningkatkan berat badan anak
• Membantu anak fokus
• Membantu kurangkan kekerapan asthma
• Mengatasi masalah sembelit pada anak
• Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap
• Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
• Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
• Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu

Siapa Perlukan MealShake

1. Anak susah nak makan?
2. Anak tak nak makan sayur?
3. Anak selalu demam dan selesema?
4. Anak yang kurus @ Anda yang kurus
5. Anak mengalami Asma/ lelah
6. Anak yang batuk
7. Kegunaan untuk seisi keluarga

Antara Set Yang Ada Mealshake

☘Set tambah selera – Mealshake, Vita Lea, B complex
☘Set Eczema anak2 – Mealshake, Omega Guard, Herbal Blend
☘Set Imun Anak2- Mealshake, Nutriferon
☘Set tumbesaran anak2- Mealshake, Omega

Testimoni-Testimoni MealShake