TIP PAKEJ BOLEH CANTIK & KURUS

Tip Pakej Boleh Cantik & Kurus

Tip ini sangat membantu untuk dapatkan kulit yang cantik dari dalam. Selain dapat kuruskan badan dalam masa sama dapat merawat kulit bermasalah.
.
KELEBIHAN AIR DETOX TIMUN/APPLE/KIWI:
.
* Membuang toksin dalam badan.
* Mengurangkan minyak pada muka
* Menyegarkan muka yang kusam
* Melembabkan kulit wajah
* Merawat masalah wajah dari dalam
* Merawat masalah buasir dan sembelit.
* Membantu mengempiskan perut.
* Menghilangkan bau badan.
* Kelebihan timun & apple boleh membantu melicinkan kulit wajah. dan anti jerawat.
.

Inilah rupanya bila sudah di kisar dengan mesin pengisar. Makanan terhasillah minuman air detoks ini.

Air Detok

**Disarankan minum dua kali sehari – 30 minit sebelum makan pagi dan 30 minit sebelum makan malam.
.

Selamat mencuba😋😊😉

 

Cara Atasi Sembelit Ketika Berpantang

Cara Atasi Sembelit Ketika Berpantang

Siapa pernah kena sembelit ketika berpantang??? Macam kak tie selalu kena sembelit  ketika berpantang. Rasa serik sangat nak berpantang lagi. Berpantang anak yang kelima ni alhamdullillah, sebab dapat jumpa supplemen Shaklee yang banyak membantu ketika dalam pantang. Sebenarnya ada tip juga kak tie nak bagi untuk cara mengatasi sembelit ini.

Ada tiga cara yang paling simple dah mudah untuk mengatasi masalah SEMBELIT ini.

1# MINUM BANYAK AIR KOSONG

Sekurang-kurangnya 3 liter sehari

Minum air putih dalam kuantiti lapan gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan dari mendapat sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien. Jadi minumlah menikmati air kosong ini seperti minum air manis.

2# MAKAN-MAKANAN BUAH-BUAHAN DAN SAYURAN

 

Ibu-ibu yang dalam pantang digalakkan untuk mengambil makanan yang teratur, terutama sekali amalkan makan makanan yang berserat seperti buah-buahan dan minum cecair seperti sup-sup.

Waktu berpantang dulu saya amalkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran ia memang bantu mudah untuk melawas pembuangan air besar. Selalunya yang  kak tie amalkan adalah pisang, buah oren, lobak merah dan macam-macam lagi. Yang penting jangan yang memudaratkan kepada bayi, kerana bayi kita masih minum susu badan dari ibunya.

3# MAKANAN TAMBAHAN SEPERTI SUPPLEMEN

Ostematrix & Alfalfa Complex

Alfalfa dan Ostematrix ini adalah suplemen khas bagi yang ada masalah sembelit. Gandingan dua suplemen ini bukan saja boleh melawas tapi ia juga berfungsi melembutkan najis.

Alfalfa fungsi bagi mudah melawas dan Ostematix berfungsi melembutkan najis. Dua suplemen ini memang Kak Tie tak pernah lupa untuk ambil setiap hari supaya Kak Tie tak sembelit ketika berpantang. Alhamdulillah. 

Bagi ibu-ibu yang masih bimbang dengan sembelit ketika berpantang, bolehlah cuba 2 supplemen ini. Inshaallah, ia membantu.

Gandingan dua suplemen Alfalfa dan Ostematrix ini hanya berharga RM131.00Alfalfa ada 330biji dan Ostematrix ada 120biji. Jika diambil ia akan habis dari sebulan ke dua bulan.

Bestnya dua suplemen ini bukan baik untuk ibu tapi untuk anak juga, sebab ia bantu untuk banyakkan susu ibu untuk bayi juga. Selain tu dapat bantu buang angin dalaman. 

TESTIMONI PENGGUNA SET SEMBELIT SHAKLEE

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

 “Sihat Itu Satu Nikmat”

Dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetJerawatShaklee

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

 

Tip Menghilangkan Jerawat Dan Bekasnya

Tip Menghilangkan Jerawat Dan Bekasnya

Jerawat oh jerawat… Wanita cukup gerun jika masalah jerawat di muka. Lebih-lebih lagi jerawat yang sampai berbiji-biji kemerehan di muka. Rasa geramnya nak picit walaupun belum masak dengan ranummya. Bila dah masak mulalah tangan ini nak memicitnya, rasa puas hati bila dipicitnya. Hilang stress sekejap. Tapi bila dah picit masalah lain pula yang datang. Berbekas pula dimuka…ya allah malunya. Tinggal bekas-bekas hitam di muka.

Haaa…jangan risau Kak Tie ada cara dan bagaimana nak menghilangkan Jerawat dan bekasnya di muka. Jom kita cuba dengan bahan semulajadi ini. Antaranya :

1. GUNA KULIT KAYU MANIS DAN BEDAK SEJUK

Sediakan dua batang kulit kayu manis dan segenggam bedak sejuk. Tumbuk kulit kayu manis hingga menjadi serbuk halus. Kemudian, campur serbuk kayu manis itu dengan bedak sejuk. Jangan lupa untuk tambah air.

Bila sudah siap, lumurkan pada tempat parut pada wajah. Lakukan sekerap mungkin. Lama-kelamaan parut akan pudar dan hilang. Petua ini juga dikatakan sesuai untuk hilangkan bintik hitam pada muka kita.

Kulit Kayu manis & Bedak Sejuk

2. GUNA LIDAH BUAYA (ALOE VERA)

Kaedah ini lebih semulajadi; tetapi susah sedikit sebab tidak mudah untuk mencari bahannya bagi sesetengah orang. Petuanya ialah dengan menggunakan daun lidah buaya. Ambil daun lidah buaya dan belah daun supaya lendirnya keluar. Sapukan lendir daun lidah buaya pada parut. Lakukan tiga kali dalam seminggu. InsyaAllah, parut akan hilang.

Lidah Buaya (Aloevera)

3. GUNA ASAM JAWA

Ambil sedikit asam jawa, kemudian ramas dengan mencampurkan sedikit air. Jangan terlalu cair. Sapukan ramuan asam jawa tuh pada tempat yang berparut. Biarkan sehingga kering. Seelok-eloknya lakukan pada waktu malam sebelum tidur. InsyaAllah, setelah beberapa lama, parut mulai pudar.

Asam Jawa

4. GUNA MADU

Mula-mula ambilkan sedikit madu. Campurkan madu tersebut dengan bedak sejuk. Tekapkan bedak tersebut ke tempat yang ada kesan jerawat. Lakukan sekurang-kurangnya 2 hari sekali.

Madu

5. GUNA TIMUN

Kisar timun dan tapiskan airnya. Tampalkan hampas timun pada muka. Biarkan setengah jam. Kemudian cuci bersih dengan air suam.

Timun

6. GUNA DAUN SENDUDUK

Rendam beberapa helai daun senduduk, sedikit cekur dan segenggam beras. Kemudian giling hingga lumat. Sapukan pada parut muka dua kali seminggu.

Daun Senduduk

7. GUNA DAUN SIRIH MUDA

Tumbuk sepuluh helai daun sirih muda. Tempelkan pada muka terutama pada bekas jerawat. Setelah kering, cuci muka dengan air bersih. Amalkan tiga kali seminggu.

Daun Sirih

Bagi yang rajin boleh amalkan petua semulajadi ni. Kepada mereka yang sibuk dengan kerja tidak ada luang masa untuk melakukan boleh cuba dengan alternatif yang lain seperti mengambil supplemen tambahan. Tip kak tie ni lebih mudah dan senang? Nak tahu ???

 

 

Inilah cadangan Kak Tie. Set Jerawat Shaklee iaitu S R Vitamin C Plus dengan Garlic Complex. 

Kelebihan Set Jerawat Shaklee ini :

Kelebihan Vita-c Plus Shaklee ⤵️⤵️⤵️

• Baik untuk imunisasi dan daya tahan badan
• Mengurangkan simptom demam
• Mengatasi masalah jerawat degil
• Membantu kulit sensitif seperti eczema, resdung
• Membantu penghasilan kolagen dalam tubuh
• Mengurangkan kesan “sunburn”
• Menjadikan kulit lebih gebu dan melembapkan kulit
• Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan
• Tona kulit menjadi lebih sekata
• Menggantikan tisu yang rosak dan menyembuhkan luka
• Merendahkan tekanan darah tinggi
• Memastikan saluran darah mengembang dengan baik
• Mengurangkan kadar plumbum dalam darah secara mendadak
Mencerahkan kulit secara semulajadi
• Mengimbangkan sistem dalam badan
• Meningkatkan tenaga dalam badan
• Menghalang terkena serangan jantung
•Mengawal komplikasi diabetes

Kelebihan Garlic Complex ⤵️⤵️⤵️

👉Mengelakkan pertumbuhan sel kanser & dengan mengurangkan bahan pencetus kejadian kanser – Nitrosamie
👉Melambatkan proses penuaan
👉Meredakan stress
👉Menghilangkan dan mengimbangi tekanan darah tinggi
👉Menurunkan kadar kolestrol
👉Meningkatkan insulin darah bagi penghidap diabetes
👉Melumpuhkan radikal bebas yang menganggu system kekebalan tubuh
👉Menjaga stamina tubuh
👉Merawat gastric / angin
👉Merawat asma / batuk / selsema
👉Mengatasi / melegakan senggugut
👉Mengubati luka
👉Mengandungi vitamin A, B, C
👉Mengandungi kalsium dan potassium
👉Bermanfaat sebagai penawar racun (detoxifier) yang melindungi tubuh dari pelbagai penyakit
👉Menurunkan kolestrol, LGL, trigliserid dan kelikatan darah, kurangkan pembekuan darah, menngkatkan HGL, melindungi jantung dan menghalang penyakit koronari
👉Sebagai antibiotik yang selamat dan semulajadi
👉Memulihkan masalah penghadaman seperti kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman
👉Mencegah penyakit berkait system imun seperti hidung sensitif, sinus, asma, selsema.

Cara Makan Set Jerawat Shaklee

Vitamin S R Vita C Plus :

~*4 biji sehari (2 biji pagi & 2biji malam selepas makan) – Jerawat Kronik

Garlic Complex : 

~ *2-4biji* bagi jerawat kronik, panau, kurap, keputihan

Harga Set Jerawat Shaklee

Harga Satu Set Jerawat Shaklee ini RM163.00

“Sihat Itu Satu Nikmat”

Dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetJerawatShaklee

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

Tips Bagaimana Nak Meriahkan Susu Badan

Tips Bagaimana Nak Meriahkan Susu Badan

Assalamualaikum, Selamat petang semua.

Hari ini Kak tie nak berkongsi  Tips bagaimana nak meriahkan susu badan bagi mereka yang baru pertama kali menyusukan bayi pertama. Tentu ramai yang kekok kan bila mana kita sendiri tiada pengamalan menyusukan anak. Kebanyakan ibu-ibu kita rungsing jika pertama kali nak menyusukan bayi, selalu fikir tak cukup susu, bayi asyik menangis, puting susu ibu ke dalam dan kadang-kadang tu mengalami stress yang berpanjangan sampai dah kebuntuan di buatnya. 

Related image

Sebenarnya, persediaan untuk menimang cahaya mata perlu seiring dengan keterujaan untuk memberi bayi anda menikmati susu badan yang sangat berkhasiat. Bukan sahaja memberi kebaikan kepada bayi bahkan juga kepada ibu sendiri. Si ibu perlu ada kekuatan diri untuk memberi yang terbaik buat bayi mereka. Untuk memastikan bayi anda memperolehi segala kebaikan penyusuan susu ibu, anda digalakkan memberi susu ibu sepenuhnya secara ekslusif tanpa dicampur dengan makanan atau minuman lain sehingga bayi berusia 6 bulan. Kemudian diteruskan sehingga bayi mencapai 2 tahun. Jom kita ikut tips bagaimana nak meriahkan susu ibu.

 

9 Tips Susu Ibu Meriah

Disiplin Jadual Pam Yang Teratur 

Buat ibu bekerja, make sure anda mengepam payu dara sehingga kosong pada waktu bekerja, agar signal di otak kita memberi isyarat kepada payu dara untuk sentiasa menghasilkan lebih susu. 

Kerapkan Penyusuan Susu Ibu Mengikut Permintaan Bayi

Jangan biarkan bayi anda kelaparan, seeloknya, berilah bayi minum pada awal waktu dia menunjukkan signal bahawa dia inginkan susu. Kerapkan penyusuan. Lebih kerap bayi menyusu, lebih banyak susu badan dihasilkan.

Susu yang berlebihan, boleh lah dipam dan disimpan dalam peti sejuk untuk kegunaan masa depan. (jika ibu bekerja, pastikan anda mempunyai stok susu yang mencukupi kelak).

Tekad Ibu Yang Kuat

Si Ibu perlu tekad tidak akan Campurkan susu formula pada awal kelahiran yang akan  menyebabkan permintaan kepada susu ibu menjadi kurang. Bayi akan cepat kenyang dan lebih tidak mahu menerima rasa susu yang berbeza. 
 
Jika ibu benar-benar ingin menyusu secara ekslusif paling singkat dalam tempoh 6 bulan pertama, dinasihatkan tidak memberikan susu formula kepada bayi anda. Teruskanlah penyusuan sehingga bayi anda berusia 2 tahun. 
 
Ketahuilah susu ibu adalah susu yang terbaik di alam semesta ini. 

Fikir Positif dan Sentiasa Ceria

Si ibu hendaklah sentiasa berfikiran positif  bahawa mereka mampu memberi yang terbaik buat bayi  mereka. Dengan penyusuan yang betul, dapat mengeratkan lagi hubungan kasih sayang ibu terhadap anak mereka. 

Berdoa dan Bertawakal

Image result for tips tambah susu badan

Perhatian Corak Penyusuan, Bukan Jam Menyusu

Bayi perlu diberi minum apabila bayi tersebut lapar paling kurang dalam tempoh 2 jam. Setiap 2 jam bagi kebanyakkan bayi akan menyusu semula.

Tetapi itu bukanlah bermakna anda hanya perlu menyusukan bayi pada setiap 2 jam. Adakalanya bayi cepat lapar, dan ingin menyusu, jadi perhatikan corak penyusuan bukan jam penyusuan. 

tip : 

Perut bayi adalah kecil. Jadi dia tidak dapat bertahan lama, Selalunya bayi akan minum beberapa kali dalam tempoh 2 jam tersebut.  Perut bayi juga boleh mengembang sehingga 50% dari saiz perutnya ketika sedang menyusu. Jangan risau jika bayi asyik-asyik nak minum susu.. hehehe, memang begitulah adatnya..

Kerap Bersama Bayi

Kerap bersama bayi akan mengukuhkan ikatan antara ibu dan anak. Bayi yang kerap dibelai dan sentiasa ibu akan lebih tenang dan tidak memberontak. Bayi juga akan kurang merenggek dan tidur dengan lebih lena. Bayi yang kerap bersama ibu akan lebih cepat membesar. 

Pengambilan Air Yang Mencukupi

Pastikan pengambilan air putih 3 Liter sehari bagi membantu meningkatkan pengeluaran susu ibu. Ibu menyusu memerlukan banyak air. Hampir separuh keperluan air dalam badan ibu akan disalurkan kepada bayi. Oleh itu kekurangan air, akan  menyebabkan penghasilan susu ibu merudum. jangan lupa minumlah air kosong, air susu atau jus buah. Ibu perlu mengelakkan air berkarbonat dan berkafein tinggi.  

Mengamalkan Supplemen Untuk IBu Kekal Bertenaga

Sebagai ibu yang menyusu, anda perlukan pastikan badan anda menerima khasiat yang mencukupi. Antara supplemen yang diperlukan si ibu ambil adalah Vitamin C, Vita-lea, Ostematrix, Alfalfa complex, ESP  dan Vitalea mengikut bajet dan keperluan ibu-ibu di sini.

Kak Tie terangkan bajet keperluan set menyusu ibu-ibu di sini mengikut pilihan sendiri :

Set Menyusu Shaklee Lengkap (ESP, B Complex, Ostematrix, Vita C Plus, Vita-lea & Alfalfa Complex)

Set Meyusu Asas Shaklee (ESP, Alfalfa Complex & Ostematrix)

Set Menyusu & Kurus Shaklee (ESP, Alfalfa Complex & Lecithin)

Set Menyusu Bajet Shaklee (ESP & Alfalfa Complex)

Mari kak tie terangkan kebaikan dan manfaat Set-Set Menyusu Shaklee ini :

ESP >

ESP kaya dengan protein, ia bukan sahaja membanyakkan susu. ESP juga membantu mengekalkan tenaga, lambatkan rasa lapar dan mencantikkan kulit.

Paling best… ESP turut menganjalkan miss ‘B’ 🙂

Alfalfa Complex >

Alfalfa dalam set ini berfungsi sebagai Milk BoosterBuat yang belum tau, Alfalfa diakui ramai lebih power daripada fenugreek dan mempunyai 1001 khasiat

Alfalfa juga merupakan supplement kewanitaan yang hebat kerana ia membantu merawat masalah keputihan disamping mengetatkan rahim. Jangan terkejut kalau si suami semakin ‘sayang‘ dengan selepas anda mengamalkan Alfalfa.

Ostematrix>

Fungsi khas Ostematrix adalah sebagai supplement kalsium. Kekurangan kalsium boleh memberikan impak secara direct terhadap penghasilan susu. Ibu yang menyusu memerlukan sekurang-kurangnya 1000mg kalsium sehari.

Kalau anda jenis yang tak lalu minum susu, pastilkan anda mengambil Ostematrix setiap hari. Tak perlu susah payah minum susu. Telan saja 4 biji dah cukup.

B Complex

B Complex berfungsi membantu ibu mengawal tekanan. Salah satu faktor mempengaruhi kuantiti susuibu ialah emosi ibu sendiri. Ibu yang stress menyebabkan susu merudum manakala emosi gembira membuatkan susu lebih banyak terhasil. Nak bonus lagi? B is for beauty. Vitamin B Complex mengandungi unsur yang mempengaruhi warna kulit, memberikan tona kulit yang sekata buat ibu.

S R Vita C Plus

Berfungsi meningkatkan imunisisasi tubuh dengan membantu penghasilan antibodi. Kesihatan ibu amat penting. Jika ibu demam atau sakit, susu akan merudum. Di samping itu, khasiat vitamin C ini juga disalurkan menerusi susu ibu kepada anak tersayang menjadikan bayi lebih sihat, jarang dihinggapi penyakit. Ini diakui oleh ramai ibu menyusu yang mengambil vitamin C

Vita-Lea >

Merupakan multivitamin yang mengisi ruang2 kosong nutrisi yang didak diperoleh dari sumber makanan. Kajian menunjukkan individu yang konsistem mengambil vitalea sukar dijangkiti penyakit dalam setahun. Uniknya Vitalea, ianya diengkapi dengan Iron, supplemen yang membantu dalam penghasilan hemglobin darah dan mengelak masalah anemia.

Lecithin

Sebagai pemecah lemak dan buang asid yang tidak diperlukan oleh tubuh badan. Lecithin ini juga membantu mengurangkan pembekakkan susu badan.

“Sihat Itu Satu Nikmat”

Dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetmenyusuShaklee

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju