Vitamin Yang Dicadangkan Untuk Ibu Bersalin

Vitamin Yang Dicadangkan Untuk Ibu Bersalin

Selamat Malam Sahabat semua. Malam ni nak tambah entry baru. Kak tie nak kongsi untuk bakal-bakal ibu yang akan melahirkan anak nanti. Tentu Ibu-ibu rungsing nak makan apa untuk keperluan si ibu selepas bersalin nanti. Ada Yang bagi cadangan suruh mengambil Jamu herba dan ada yang mencadangkan ambil Jamu moden iaitu supplemen.

Macam Kak tie ini memilih kedua-duanya, agar seimbang.  Jamu herba ni akak memilih dari segi mandian Herba Wangi, minuman air akar kayu, dan pilis.

Nak tahu apa Jamu moden yang Kak tie ambil selepas bersalin. Jamu moden tu adalah supplemen Shaklee. Set Bersalin atau dikenali sebagai Set Berpantang. Set Bersalin ini sangat bagus bagi kak Tie, sebabnya akak rasa lebih cergas di dalam waktu berpantang selepas 2 minggu bersalin. Kali ini memang pantang seorang diri, sebab tidak mahu menyusahkan mak sendiri. Alhamdullillah, anak tak banyak ragam, tidur tanpa ada gangguan tengah malam. Memudahkan pergerakan kerja dalam rumah. Luka pun cepat baik. Al-maklum aje le… kak Tie dah empat kali bersalin. Jadi dah tahu apa yang perlu di ambil masa pantang. Hehehe…

 

Sebelum tu, Kak tie nak terangkan fungsi dan manfaat Set Bersalin atau Berpantang ini.  Set Bersalin ini mempunyai tujuh supplemen antaranya:

1) Vitalea

🍀 Multivitaminyang mempunyai 28 jenis mineral yang sangat diperlukan oleh badan.

🍀Semasa bersalin, ibu banyak kehilangan darah. Dengan mengambil vitalea iron formula ini bantu hasilkan hemoglobin untuk pembentukan sel darah merah ibu.

🍀Semasa tempoh berpantang, ibu perlu pantang banyak makanan. Jadi untuk cukupkan kekurangan nutrisi dan gizi tersebut, kandungan mineral dan vitamin dalam vitalea boleh membantu ibu.

🍀Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu letih sekaligus stress.

🍀Dalam pantang tak boleh stress. Stress mengganggu penghasilan susu ibu.

🍀Membantu penyembuhan luka dalaman kerana mengandungi zinc.

 

2) B Complex

🍀Fungsi b-complex ialah menstabilkan emosi untuk ibu berpantang.

🍀Stress keterlaluan ditakuti ibu ‘gila meroyan’ Penenang saraf

🍀Menukarkan makanan kepada tenaga.

🍀Membantu juga dalam penghasilan sel darah merah.

🍀Memelihara kulit dari dalam.

🍀Vitamin B juga penting untuk kecantikan kulit.

 

3) Vitamin C

🍀Vitamin penting untuk penyembuhan luka jahitan.

🍀Membantu meningkatkan sistem pertahanan bayi dan ibu. Alhamdulillah semasa tempoh berpantang saya bebas demam. Demam abnormal bagi ibu berpantang tau.

🍀Membentuk kolagen dan penting untuk kecantikan kulit.

🍀Untuk kulit cantik ambil vitamin C tau.

 

4) Energizing Soy Protein ( ESP )

🍀Membantu memberikan tenaga yang lama.

🍀Membantu kawal kolestrol ibu dan bantu tubuh ibu kembali fit seperti sebelum mengandung.

🍀Kepentingan protein untuk ibu berpantang ialah memberikan tenaga selain itu memulihkan tisu yang rosak semasa melahirkan anak. Dalam pantang keperluan protein kita agak terhad. Dan protein boleh bertahan dalam suhu 36°c, jika tidak ia akan merosakkan kandungan asid amino semulajadi yang terdapat dalam protein.

🍀Protein dan Asid amino diperlukan untuk penghasilan kulit yang cantik, rambut yang sihat, kuku yang elok serta penghasilan susu yang cukup untuk anak.

🍀ESP dihasilkan dari kacang soya non GMO (tidak diubah genetik). Dibasuh menggunakan air dan suhu sederhana untuk mengekalkan enzim dalam ESP

🍀Ramai yang beri feedback selepas minum ESP susu lebih pekat.

 

5) Ostematrix

🍀Dalam tempoh pantang, ibu kerap mengalami sembelit.

🍀Ostematrix membantu melembutkan najis dan melancarkan pergerakan usus kerana mempunyai mangesium di dalamnya.

🍀Menguatkan tulang ibu dan bayi Menggantikan kalsium yang hilang semasa mengandung dan bersalin 40% kalsium diperlukan untuk penghasilan susu

🍀Membantu baiki kebas-kebas dan lenguh.

 

6) Omega Guard

🍀Membantu kurangkan kemurungan ibu berpantang

🍀Mengurangkan sakit kepalaMengawal tekanan darah

🍀Mengurangkan masalah lupa selepas bersalin. Yang ini perkara yang normal berlaku

🍀Membantu dalam perkembangan sensori motor anak.

 

7) Alfalfa Complex

🍀Alfalfa ialah raja segala tumbuhan, mempunyai akar sepanjang 6meter yang menyerap banyak nutrien.

🍀Pengambilannya dapat melegakan sakit sendi, sakit belakang terutama semasa menyusu.

🍀Membantu sebagai ‘milkbooster’ kerana mengandungi agen galactagogoe.

🍀Kaya dengan vitamin K dan boleh diambil enam minggu sebelum bersalin untuk kurangkan risiko buasir semasa bersalin. Terkeluar akbiat meneran dengan kuat.

🍀Bertindak sebagai ‘kacip fatimah’, merapatkan bahagian intim wanita

🍀Membantu kurangkan keputihan.

🍀Pemulihan urat selepas bersalin.

 

TESTIMONI SET BERSALIN / BERPANTANG

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4

Kepada bakal-bakal ibu yang mahu mencuba Set Bersalin atau berpantang ni bolehlah dapat konsultasi dan cara pengambilan yang betul dengan Kak Tie.

Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link

.WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetBerpantangShaklee

HP/ CALL : 016-3922646
.
POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

 

9 Comments
  • Kak ja shaklee
    Posted at 10:44h, 20 April Reply

    Sangat recomand pada ibu2 hamil..

    • mm
      Watie Mohamad
      Posted at 12:17h, 21 April Reply

      Tq oja😘

  • Shida Supplement
    Posted at 11:05h, 20 April Reply

    Ibu preggy mesti dekat dengan item2 ni seme.

    • mm
      Watie Mohamad
      Posted at 12:17h, 21 April Reply

      Betul tu

  • Suraya Mohammad
    Posted at 11:05h, 20 April Reply

    Pglaman pantang 2 anak saya, mmg ohsem set ni. Alhamdulillah.. seminggu bersalin ceaser jalan dah laju 😍😍

    • mm
      Watie Mohamad
      Posted at 12:18h, 21 April Reply

      Sangat bagus.👍

  • Ain
    Posted at 19:53h, 20 April Reply

    Sangat recomended .. 👍🏻👍🏻 Testimoni pun dh banyak ..

    • mm
      Watie Mohamad
      Posted at 12:17h, 21 April Reply

      Tq. Ain

    • mm
      Watie Mohamad
      Posted at 12:18h, 21 April Reply

      Tq, ain

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WhatsApp chat