Cara Atasi Sembelit Ketika Berpantang

Cara Atasi Sembelit Ketika Berpantang

Siapa pernah kena sembelit ketika berpantang??? Macam kak tie selalu kena sembelit  ketika berpantang. Rasa serik sangat nak berpantang lagi. Berpantang anak yang kelima ni alhamdullillah, sebab dapat jumpa supplemen Shaklee yang banyak membantu ketika dalam pantang. Sebenarnya ada tip juga kak tie nak bagi untuk cara mengatasi sembelit ini.

Ada tiga cara yang paling simple dah mudah untuk mengatasi masalah SEMBELIT ini.

1# MINUM BANYAK AIR KOSONG

Sekurang-kurangnya 3 liter sehari

Minum air putih dalam kuantiti lapan gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan dari mendapat sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien. Jadi minumlah menikmati air kosong ini seperti minum air manis.

2# MAKAN-MAKANAN BUAH-BUAHAN DAN SAYURAN

 

Ibu-ibu yang dalam pantang digalakkan untuk mengambil makanan yang teratur, terutama sekali amalkan makan makanan yang berserat seperti buah-buahan dan minum cecair seperti sup-sup.

Waktu berpantang dulu saya amalkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran ia memang bantu mudah untuk melawas pembuangan air besar. Selalunya yang  kak tie amalkan adalah pisang, buah oren, lobak merah dan macam-macam lagi. Yang penting jangan yang memudaratkan kepada bayi, kerana bayi kita masih minum susu badan dari ibunya.

3# MAKANAN TAMBAHAN SEPERTI SUPPLEMEN

Ostematrix & Alfalfa Complex

Alfalfa dan Ostematrix ini adalah suplemen khas bagi yang ada masalah sembelit. Gandingan dua suplemen ini bukan saja boleh melawas tapi ia juga berfungsi melembutkan najis.

Alfalfa fungsi bagi mudah melawas dan Ostematix berfungsi melembutkan najis. Dua suplemen ini memang Kak Tie tak pernah lupa untuk ambil setiap hari supaya Kak Tie tak sembelit ketika berpantang. Alhamdulillah. 

Bagi ibu-ibu yang masih bimbang dengan sembelit ketika berpantang, bolehlah cuba 2 supplemen ini. Inshaallah, ia membantu.

Gandingan dua suplemen Alfalfa dan Ostematrix ini hanya berharga RM131.00Alfalfa ada 330biji dan Ostematrix ada 120biji. Jika diambil ia akan habis dari sebulan ke dua bulan.

Bestnya dua suplemen ini bukan baik untuk ibu tapi untuk anak juga, sebab ia bantu untuk banyakkan susu ibu untuk bayi juga. Selain tu dapat bantu buang angin dalaman. 

TESTIMONI PENGGUNA SET SEMBELIT SHAKLEE

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

 “Sihat Itu Satu Nikmat”

Dapatkan KONSULTASI dan JADUAL PEMAKANAN dengan betul dari Pengedar Sah Shaklee Anda. Untuk sebarang pertanyaan  dan order boleh klik link👇👇

.🦋WHATSAPP : www.wasap.my/60163922646/SetJerawatShaklee

🦋HP/ CALL : 016-3922646
.
🦋POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

 

About author View all posts

mm

Watie Mohamad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *