Kenali Collagen Powder Shaklee

Kenali Collagen Powder Shaklee

💡 diekstrak dari *sisik ikan merah laut dalam*
💡 membekalkan kolagen premium yang *tahan lasak*
💡 membekalkan *4000mg RSS* (Red Snapper Scale) yang berkualiti tinggi dan tulen
💡mempunyai jisim molekul serendah *1000 dalton* bagi penyerapan yang unggul
💡 mengandungi *7bahan utama lain* seperti _kolagen ikan_, _ekstrak biji benih Camellia_, _ekstrak Pfaffia_, _ekstrak kerang-kerangan_, _Lactobacillus Acidophilus_, _Vitamin C_ dan _Vitamin B_

👍🏻 *TERBUKTI BERKESAN*
peningkatan sebanyak 71% dalam memperbaiki tekstur kulit. Kulit menjadi lebih tegang!!

🤔Sekotak mengandungi *15sachet*

mempunyai jisim molekul serendah *1000 dalton* bagi penyerapan yang unggul

 

👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻 paling MINIMIM LAGI BAGUS.. HALUSS

 

Biasa di pasaran 2000 KE ATAS DALTON

Setakat ni SHAKLEE PALING HALUS

lagi halus.. lagi senang larut..
tuang serbuk dlm air.. sekejap je hilang ☺️ xde pun serbuk2 terapung2 kat permukaan

Semakin dalam semakin bagus?
Kenapa ya…

Sisik ikan laut dalam ni tahan tekanan.. high kualiti..

Jadi, bila kita proses.. zatnya tak hilang.

ibarat permata, semakin ditekan, digilap.. semakin bagus dan tinggi nilainya..

same goes to sisik ikan merah laut dalam ni..

kenapa tak guna sisik ikan lain??

~ sisik ikan merah ni tahan tekanan.. tahan lasak..

Jadi, shaklee bagi yang terbaik untuk kesan optimum..

4000mg sisik ikan tau, bukan sikit-sikit Shaklee letak dalam satu sachet tu.

*TAHUKAH ANDA??*

🤔 Setiap hari, tubuh kita memerlukan *2000 – 3000mg kolagen*
🤔 Setiap individu dilahirkan dengan kolagen yang cukup *tetapi ia mula merosot apabila umur kita menjangkau 25 tahun dan ke atas*
🤔 Jika kolagen *tidak diganti*, ia akan membuatkan kita *tua sebelum waktunya!*
🤔 Mengandungi bakteria baik *lactobacillus acidophilus* yang membantu mengimbangi usus mikroflora dan menyihatkan usus demi penyerapan yang optimum.
_dah macam minuman Yakult.. Vitagen tau_ 😝
🤔 Asid hydroulic yang terkandung dalam CollagenShaklee boleh *menyimpan air sehingga 6 liter!* Jadi, tak hairanlah kenapa CollagenShaklee membantu kulit sentiasa lembap dan cantik
🤔 *Tanpa bahan pengawet, 100% semulajadi tiada pewarna, perisa tambahan.*

🤔 *Sangat mudah dilarutkan*

siapa perasan.. bila maakn collagen, kulit rasa moist je..

rasa nak pegang selalu kulit muka 😂 sebab best!!

collagen shaklee, mampu mengekalkan kelembapan kulit sebab ia boleh simpan 6 liter air.

Bila suruh korang, nak  minum 3 liter air sehari.. dah merungut 😝

*Khasiat CollagenShaklee*

😍 menyokong pengeluaran kolagen bagi meningkatkan ketegangan, keanjalan, dan kelembutan kulit
😍 mengecilkan liang pori
😍 meminimakan garis-garis halus yang kelihatan _terutama dibahagian tepi mata dan tepi bibir_
😍 membuatkan kulit anda lebih putih dan licin
😍 menggalakkan pertumbuhan kuku dan rambut yang kuat, lebat dan bersinar!
😍 anti-penuaan
😍 mengembalikan keanjalan payudara dan punggung
😍 meningkatkan pergerakan  lutut/sendi

*Apa Beza Collagen Powder Shaklee dan Kolagen dari Brand Lain?*

💝 Molekul Collagen Powder Shaklee sangat halus iaitu 1,000 dalton ~ *mudah diserap*.
❌ molekul kolagen lain di pasaran sekitar 300,000 dalton.

💝 Mengandungi 4,000mg kolagen yang berkualiti tinggi
❌ produk lain di pasaran hanya dalam 30-50mg sahaja

💝 Molekul yang halus dan senang larut dengan air masak/mineral
❌ produk lain lambat larut dan memerlukan masa untuk ianya larut sepenuhnya

*Cara yang sebaik-baiknya dicadangkan untuk pengambilan CollagenShaklee*

⚠️ Elakkan makan sekurang-kurangnya *tiga jam sebelum mengambil Collagen Powder Shaklee*.
~ Aktiviti pencernaan dalam perut yang penuh akan memusnahkan keberkesanan kolagen.
⚠️ Tuangkan sekurang-kurangnya *8oz air* atau jus di dalam gelas.
~ Anda boleh menggunakan air sejuk atau air suam tetapi TIDAK air panas
~ Tambahkan Collagen Powder Shaklee di dalam air tadi secara perlahan-lahan sambil terus mengacaunya dengan sudu.
~ Boleh juga dicadangkan mengambil bersama Performance Drink Shaklee.
⚠️ Sebaik-baiknya ambil pada *waktu malam sebelum tidur*.
⚠️ *segera tidur* kerana 90 minit pertama anda tidur adalah waktu terbaik untuk sel-sel badan memulih. Ini dipanggil Delta Mode of Sleep

🔴Peringatan: Cuba *elakkan mengambil sebarang makanan dalam tempoh 20 minit selepas mengambil Collagen Powder Shaklee* demi memastikan penyerapan maksimum kolagen di dalam badan.

BUAT MASKER

Satu sachet boleh buat 3x

Cadangan :
~ campur dengan air
~ campur dengan soothing/toner
~ campur dengan ESP Shaklee

pakai time relax.. dlm 30 minit cukup dah.

*pastikan tiada gangguan anak-anak tak pasal-pasal, retak seribu masker tu*

 

Bagaimana Collagen Powder Boleh Merawat Ligamen Koyak?

Merawat ligamen koyak dan sakit lutut dengan Collagen Powder memang berkesan kerana Collagen Powder berpotensi menghindarkan sakit lutut dan ligamen.

Ligamen ini umpama seperti penyambung antara tulang dengan tulang dan sebagai penyokong sendi.

C0llagen Powder mengandungi protein yang sangat tinggi.

Semakin kita berusia semakin collagen yang sedia ada di dalam badan berkurangan dan collagen memang sukar dihasilkan oleh tubuh kita sendiri.

Collagen yang cukup untuk ligamen, yang membuatkan ligamen kita kuat.

Ligamen yang normal adalah mengandungi 99% collagen, ligamen yang sudah koyak mengandungi kurang peratusan collagennya.

Ligamen yang koyak dan sudah putus petanda collagen juga sudah rosak.

Collagen Powder memainkan peranan dengan bertindak memperbaiki collagen yang sudah rosak dengan optimum.

Testimoni Sendi

Nak Dapat Harga Special COLLAGEN ini, klik sini 👇 ok ! 😍
http://www.kaktie.wasap.my/60163922646
.
#COD : Shaklee COD Universiti Malaya, Bangsar, Pantai Dalam & Petaling Jaya
#POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

KEHIDUPAN

KEHIDUPAN

Hidup ini sentiasa perlukan motivasi. Motivasi untuk terus bersemangt harungi liku kehidupan. Motivasi yang dimaksudkan ialah membaca Quran. Quran bukan sekadar kitab untuk dibaca malah untuk difahami dan diamalkan. Kita jaga Quran maka Quran akan jaga kita.

*Kak Tie*

TIP BUSINESS DAN MOTIVASI

Bagaimana menulis Headline

Mungkin anda pernah dengar?
Tajuk atau “headline” sesuatu iklan bernilai 50% dari keseluruhan iklan.

Mungin 70%. Mungkin juga 80%

Cuba jawab soalan ni.

Yang mana satu lebih penting?

Kereta yang ‘best’ dipandu?
Atau kereta yang tak bergerak langsung?

Kalau tawaran dalam iklan anda best… takda maknanya kalau orang tak baca iklan tersebut.

Jika headline gagal buat orang stop dan baca iklan anda… keseluruhan iklan tersebut tidak bergerak. Prospek anda tidak akan bertindak.

Tujuan Utama Headline

Tujuan utama headline umpama orang yang pegang bendera merah dalam perlumbaan F1.

Tujuannya untuk tarik perhatian pemandu untuk menyampaikan satu mesej penting.

Contohnya:
“Awas! Bahaya”

atau..
“Ini lap terakhir!”

Ia wajib tarik perhatian pembaca.

Jangan lupa bahawa pembaca kita juga membaca laju macam kereta F1 juga!

Mereka cuma ‘scan’ dan buat keputusan sepantas kilat.

“Iklan ni patut ke aku baca?”
“Ni akan buang masa aku ke?”
“Berguna ke untuk aku?”

Soalan ini berlaku sepantas beberapa saat sahaja.
Tapi ia menentukan samada mereka nak baca iklan anda atau tidak.

Oleh itu headline anda mesti cukup power untuk tarik perhatiannya dalam keadaan kelajuannya, dan juga ribuan benda lain yang juga sedang tarik perhatiannya pada waktu yang sama!

Anda perlu karang headline yang cukup power. Baru mereka baca iklan anda.

*Tip by Kak Tie*

Vivix Supplemen Terbaik

Vivix Supplemen Terbaik

Kita akan tengok ramuan yang terkandung dalam Vivix, supaya kita faham kenapa vivix ni mahal sangat 😁

RAMUAN 1 – POLYGONUM CUSPIDATUM

Tumbuhan herba yg semulajdi yg sgt tinggi antioksidan, mengandungi resveratrol, sebenarnya tumbuhan ini telah lama digunakan beribu tahu dulu lagi digunakan untuk merawat rambut beruban, digunakan sebegai syampu.

vivix_polygonum

RAMUAN 2 – ANGGUR MUSCADINE

Salah satu bahan terpenting dlm vivix. Anggur ni bersaiz besar dimana kuasa antioksidan dia 40kali lebih bagus dari anggur biasa. Ia mengandungi 20kromosom dibandingkan dengan anggur biasa dimana salah satu kromosom tu dia ada extra polifenol spt asid ellagic, anthocyanidins dan quercetin dimana ia bantu untuk anti radang, anti bakteria dan anti kanser.

Kalau dah anggur sahaja dah rm100 sebiji. Orang expect Shaklee nak jual vivix murah?

vivix_anggur

RAMUAN 3 – ELDERBERRI EROPAH

Ia sangat2bagus untuk mata kerana polifenol yg terkandung dlmnya antaranya flavonoid ia akan bantu untuk penglihatan yg bagus, memberi perlindungan kpd sel maya, menibgkatkan lg kesihatan mata dan dalam masa yg sama ia memberi juga khasiat yg lain spt anti inflamation, anti bakteria dan bantu utk imun sistem yg lebih bagus.

vivix_eldeberi

RAMUAN 4 – PURPL3 CARROT

Ia tinggi dengan polifenol yg kita namakan anthocyanins, yg sgt bagus utk kesihatan jantung sbb ia ada antioksidan, anti inflamation, anti bacteria dan mengurangkan risiko penghasilan clot dlm sel darah badan kita, ia juga bagus juga untuk mengelakkan jangkitan sbb dia ada anti bakteria agen.

vivix_carrot

4 MEKANISME UTAMA DALAM PENUAAN SEL
=====================================

1.KEMUSNAHAN DNA
2.AKTIVITI PENGAWALN GENETIK BERKURANG
3.PENGHASILAN TENAGA DI PERINGKAT SEL KURANG
4.PENGUMPULAN AGE PROTEINS

APA TERJADI PADA BADAN KITA APABILA 4 MEKANISME INI TERJADI??
1.Kemusnahan DNA -mengakibatkan KANSER
2.Keradangan/Inflamasi – mengakibatkan HEART ATTACK ( Serangan Jantung)
3.Pengurangan tenaga sel – mengakibatkan ARTHRITIS
4.Pengumpulan age protein – mengakibatkan DIABETIS( Kencing Manis)

MANFAAT VIVIX

1.Melambatkan ransangan penuaan yang sihat
2.Megurangkan risiko penyakit jantung
3.Mengurangkan komplikasi pesakit diabetis
4.Menyokong kesihatan sendi & megurangkan gelaja atthritis
5.Mengurangkan insiden penyakit Alzheimer
6.Membantu dalam pengurangan berat badan
7.Meningkatkan sistem imun
8.Meningkatkan kesihatan mata
9.Menyokong kesihatan keseluruhan

AGE PROTEIN

Age protein kita dapat dari makanan yang manis
❌Teh Tarik 11 sudu gula
❌Air Gas ( Bikarbonat ) 23 sudu gula
❌Donut – 12 Tea spoon

Bila kita banyak mengambil makanan yang manis,gula ini akan masuk ke dalam sel apabila pengumpulan age protein semakin banyak,sel akan mati. Ia akan attack pankreas
bila sel pankreas rosak ,itulah yang megakibatkan DIABETIS/KENCING MANIS.

Kanser
Apabila terjadinya kemusnahan DNA,banyak sel mati. Sel tu akan break dari sel mati dan membina sel baru yang tidak lagi dapat dikawal oleh tubuh kita ia akan merebak dengan cepat di dalam seluruh sel dalam badan. Keradagan infalamasi berlaku apabila sel musnah.

CUKUP TAK KALAU HANYA AMBIL VIVIX?KAN IA LENGKAP?MENGAPA PERLU AMBIL SUPPLEMEN LAIN?

VIVIX berfungsi untuk melindugi sel,membina sel sihat,mitokondria yang sehat dan juga memperbaiki sel rosak bila ada sel utama yang sehat,tubuh perlu banyak sel sehat perlu beranakkan banyak lagi sel sehat untuk mendapatkan sel yang sihat.

PROTEIN adalah sangat penting sebab tu wajib ambil ESP,VITAMIN A,C,E.ZINC,SELENIUM,B COMPLEKS & LECITHIN barulah dapat maintain sel-sel yang sehat jika cukup nutrien.

PESAKIT GASTRIK
untuk elakkan gastrik,bancuh dan minum
elakkan pengambilan c=vivix bentuk cecair pekat

IBU HAMIL
jika ada history miscarriage atau bleeding,tak digalakkan ambil vivix

IBU MENYUSU
kene test,jika baby tiada alahan allergy herbs atau history dengan herba
vivix dibolehkan.

CLINICAL STUDY
Klinikal study bukan vivix yang di gunakan tetapi test ini menguji titisan resveratrol ke atas penyakit-penyakit berikut. Kita ketahui VIVIX adalah 10X resveratrol,ini bermakna VIVIX jika diamalkan dan diminum,dapat membantu pesakit kanser.

KANSER PAYUDARA – 64 TITIS
proven memusnahkan sel kanser,sel makin sihat
% SURVIVAL KANSER PAYUDARA ADALAH TINGGI

KANSER USUS – 150 TITIS
% SURVIVAL KANSER USUS ADALAH RENDAH
kebiasaanya hanya diketahui apabila sudah berada di tahap yang teruk STAGE3 /STAGE 4
hanya bertahan 3 – 6 bulan hayat.
simptom: turun berat badan mendadak,berak berdarah,kerap sakit perut.

VIVIX TERBUKTI
1.Membantu penurunan gula dalam darah
2.Mengurangkan Kedutan kulit,mengekalkan kesihaan kolagen
3.Resveratrol terbukti sebagai antioksidan dan anti inflamasi.

Bagaimana AGE boleh menyebabkan penyakit?

Apabila badan terkandung banyak protein AGE, sel akan menjadi tepu akhirnya banyak penyakit tersekat dan terkumpul. Contoh penyakit disebabkan oleh protein AGE adalah menyekat saluran jantung yang menyebabkan serangan jantung, darah tinggi dan strok merencatkan fungsi pancreas dan seterusnya menyebabkan peningkatan kadar gula dalam darah dan menyebabkan diabetes
mempercepatkan penuaan kulit dan menyebabkan kulit berkedut dan kendur
Secara ringkasnya protein AGE menghalang dan menyekat fungsi sel yang normal. Semakin banyak timbunan protein AGE semakin tinggi tubuh terdedah kepada pelbagai penyakit.

CARA MAKAN DAN TIP PENGAMBILAN VIVIX

◇VIVIX ◇
– 1 sudu kecik pagi
– untuk mereka yang ada kencing manis, darah tinggi dan strok 1 sudu kecik pagi dan malam.

TESTIMONI VIVIX :

Testimoni Fibroid, Cyst dan Endo

Testimoni Kasner Hati

Testimoni Lutut kaki

 

Testimoni Diabetis

 

Testimoni Batuk Kering

SIAPA YANG PERLUKAN VIVIX INI

👉Warga emas

👉Mereka yang mempunyai risiko kanser.

👉Mereka yang dikatakan ada keturunan kanser.

👉Mereka yang menghidap diabetes.

👉Mereka yang ingin menjaga kecantikan kulit.

👉Mereka yang tua sebelum masanya.

👉Mereka yang tinggi kolesterol dalam darah.

👉Mereka yang berisiko sakit jantung.

 

Nak Dapat Harga Special VIVIX ini, klik sini 👇 ok ! 😍
http://www.kaktie.wasap.my/60163922646
.
#COD : Shaklee COD Universiti Malaya, Bangsar, Pantai Dalam & Petaling Jaya
#POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju

SUSU SOYA ESP SHAKLEE

Susu Soya ESP Shaklee

ESP atau nama panjangnya Energizing Soy Protien merupakan makanan tambahan protin berasaskan kacang soya.

Apa Yang Best Tentang ESP Shaklee

💘 Sumber “Protin Lengkap” dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian.

💘 Berasaskan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan rendah kolestrol.

💘 Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tanga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yang aktif.

💘 Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim serta hormon dengan sempurna.

💘Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.

💘 Kandungan lemak dalam sangat minimum iaitu 1 gram dan tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah.

💘 Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga.

💘 Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet.

Apakah kepentingan nutrisi yang terdapat dalam ESP Shaklee?

*1. Protein*
🌷 Protein merupakan blok binaan badan manusia, penting untuk penyelenggaraan tisu badan termasuk pertumbuhan tisu baru dan pembaikpulihan tisu yang telah rosak
🌷 Protein dalam badan manusia terhasil menggunakan protein yang dimakan dari diet harian dan perlu sentiasa diganti
🌷 Kanak-kanak memerlukan protein untuk pertumbuhan dan perkembangan tisu protein dalam tubuh
🌷 Protein merupakan sumber utama tenaga
🌷 Protein terlibat dalam penghasilan hormondalamdalamdalamdalamdalam badan manusia
🌷 Protein diperlukan untuk menghasilkan enzimuntukuntukuntukuntukuntuk mempertingkatkan kadar tindak balas kimia dalam badan
🌷 Protein sebagai agen pengangkutan dan penyimpanan molekul dalam badan manusia
🌷 Protein menghasilkan antibodi yang menghalang jangkitan penyakit (sistem imun)

*2. Tenaga*
🌷 Memberi tenaga segera dan tahan lama

*3. Thiamin (Vitamin B1)*
🌷 Memberi tenaga
🌷 Terlibat dalam fungsi sistem saraf dan fungsi otot
🌷 Mengawal pergerakan elektrolit keluar masuk sel saraf dan sel otot
🌷 Terlibat dalam penghadaman dan metabolisma karbohidrat
🌷 Meningkatkan daya ingatan

*4. Riboflavin (Vitamin B2)*
🌷 Menghasilkan tenaga daripada makanan
🌷 Bertindak sebagai antioksidan untuk menghalang radikal bebas dari merosakkan sel dan DNA yang mengakibatkan penuaan dan risiko diserang penyakit jantung dan kanser
🌷 Diperlukan untuk menukarkan vitamin B6 dan B9 (asid folik) kepada bentuk yang boleh digunakan oleh badan
🌷 Menjaga kesihatan mata, mencegah katarak
🌷 Mengurangkan kekerapan diserang migrain

*5. Niacin (Vitamin B3)*
🌷 Membantu menghasilkan hormon berkaitan seks dan stress
🌷 Menurunkan kadar kolestrol jahat (LDL) dan paras lemak dalam darah
🌷 Mengurangkan risiko penyakit jantung
🌷 Mengurangkan kemurungan, menyihatkan kulit, menjaga sistem penghadaman

*6. Asid Panthothenik (Vitamin B5)*
🌷 Menghasilkan sel darah merah termasuk hormon berkaitan seks dan stress
🌷 Mengekalkan kesihatan penghadaman dan membantu badan menggunakan vitamin lain seperti B2
🌷 Diperlukan untuk sintesis kolestrol
🌷 Merendahkan paras kolestrol LDL dan lemak dalam darah

*7. Pyridoxin (Vitamin B6)*
🌷 Menghasilkan neurotransmitter yang menghantar signal dari sel saraf ke sel saraf yang lain, terlibat dalam perkembangan fungsi otak yang normal
🌷 Mengurangkan masalah kemurungan, mengurangkan simptom PMS, mengurangkan masalah morning sickness wanita hamil

*8. Kalsium*
🌷 Menguatkan tulang dan gigi, menyokong struktur badan manusia
🌷 Terlibat dalam pembekuan darah, pergerakan otot dan fungsi saraf
🌷 Mengaktifkan enzim tertentu, mengangkut ion merentasi membran sel, menghantar dan menerima neurotransmitter semasa komunikasi sel
🌷 Mengekalkan denyut jantung yang normal

*9. Iron (zat besi)*
🌷 Menghasilkan sel darah merah
🌷 Mengangkut oksigen dari paru-paru ke seluruh badan
🌷 Mengekalkan sistem imun yang sihat
🌷 Membantu penghasilan tenaga
🌷 Mengekalkan kesihatan sel, kulit, rambut dan kuku

*10. Sodium (garam)*
🌷 Mengawal tekanan darah
🌷 Mengawal pergerakan otot dan saraf

Antara nutrisi yang terkandung dalam ESP dan juga kepentingannya 👆👆👆

Apakah Keistimewaan ESP Shaklee?*

1. Shaklee pelopor dalam pembuatan supplemen berasaskan protein kacang soya. Dr. Forrest C Shaklee telah mencipta pengasingan protein soya yang pertama pada tahun 1970 an. Beberapa tahun selepas itu, penemuan Dr. Shaklee telah disokong oleh beberapa kajian klinikal yang membuktikan protein soya merupakan blok binaan utama untuk membina kesihatan dalam jangka masa panjang.

2. Protein soya ESP Shaklee adalah non-GMO (GMO – genetically modified organism), iaitu tidak diubahsuai secara genetik. Protein soya non-GMO dihasilkan di bawah program pengekalan identiti (IPP – Identity Preservation Program). Melalui program ini, kacang soya dijaga dan dipantau dengan teliti dari saat penanaman hinggalah saat pemprosesannya dan memastikan kacang soya bebas dari pendedahan perubahan genetik.

🌹Produk yang berasaskan bahan GMO adalah berbahaya kepada kesihatan kerana boleh menyebabkan toxicity (keracunan toksik), allergic dan potensi kanser. Sedikit tips untuk anda jika ingin membeli produk berasaskan protein soya, baca label kandungan sebelum membeli dan pastikan ianya non-GMO baru beli. Kalau malas nak belek-belek baca label, beli je ESP ni, memang confirm non-GMO

3. Soya Shaklee dibasuh dengan air untuk mengekalkan isoflavens dan segala kebaikan yang terdapat pada kacang soya. Kebanyakan produk berasaskan kacang soya di pasaran dibasuh menggunakan alkohol sebelum diproses. Alkohol akan memusnahkan isoflavens dalam kacang soya.

🌹 Sangatlah rugi makan produk berasaskan kacang soya yang telah musnah isoflavensnya kerana isoflavens adalah agen penting dalam pencegahan kanser. Tidak hairanlah baru-baru ini gempar kacang soya penyebab kanser – kacang soya yang telah musnah khasiat pencegahan kansernya.

4. Ia memberi tenaga berkekalan yang tahan berjam-jam kerana dilengkapi dengan *5 jenis vitamin B* yang diperlukan tubuh untuk menjana tenaga dari makanan.

5. Ia juga tiada kolestrol, laktosa dan lemak tepu Berbanding protein dari sumber daging, telur dan tenusu, protein soya dari ESP Shaklee adalah rendah lemak, tanpa kolestrol dan bebas laktosa.

6. Dilengkapi unsur kalsium dan zat besi. Setiap hidangan ESP Shaklee membekalkan kalsium dan zat besi yang mencukupi untuk kelangsungan fungsi badan yang sempurna.

7. Sumber protein lengkap dengan *9 asid amino* yang diperlukan oleh badan tetapi tidak dapat dihasilkan sendiri.

8. ESP Shaklee mengandungi *protein soya berkualiti tinggi*. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya yang diproses pada susu rendah bagi menjamin kualiti protein. Protein akan musnah pada suhu tinggi.

Tahu tak apa itu isoflavens??? Yang disebut pada item no 3 diatas ?

APA ITU ISOFLAVENS*

Isoflavens
i. Anti kanser
🌸 Kanser prostat
🌸 Kanser payudara
🌸 Kanser Endometrial (Kanser uterus / rahim)

ii. Mengurangkan risiko sakit jantung
🌸 Isoflavens genistein menghalang perkembangan sel yang menyebabkan arteri tersumbat
🌸 Mengurangkan kadar kolestrol LDL (Low Density Lipoprotein)

iii. Meningkatkan kesihatan tulang
🌸Isoflavens daidzein menghalang pereputan tulang dan menggalakkan pertumbuhan tulang
🌸Mencegah osteoporosis

iv. Kesihatan Wanita
🌸 Mengurangkan gejala menopous

v. Kesihatan lelaki
🌸 Mengurangkan risiko kanser prostat

vi. Antioksidan
🌸 Isoflavens genestein meneutralkan radikal bebas penyebab kerosakan pada sel badan
🌸 Menghalang kolestrol daripada merosakkan dinding arteri.

*1. ESP Shaklee sebagai tepung awet muda / agen anti penuaan*

🌷 Ia menyuburkan kesihatan kulit dari jeragat dan kesan parut (termasuk parut jerawat dan stretch mark)
🌷 Mengurangkan kedutan, pigmentasi dan kesan tua pada kulit
🌷 Membantu kesihatan rambut, kuku dan otot
🌷 Menganjalkan kulit (termasuk menganjalkan kembali payu dara yang kendur)
🌷 Menjadikan kulit lembut, gebu dan cerah

👆 salah satu sebab KENAPA ESP jadi hot produk. Kita semua nak awet muda dan cantik 😍

2. ESP Shaklee untuk ibu hamil*

🌷 Kandungan protein dalam ESP Shaklee membantu pembinaan sel dan menggalakkan pertumbuhan fizikal fetus (janin) dalam kandungan
🌷 Protein juga diperlukan untuk pembentukan dan pembaharuan sel badan ibu hamil. Sel badan yang sihat dan berzat akan mengoptimumkan penyerapan nutrient untuk ibu dan bayi
🌷 ESP Shaklee memberikan tenaga berpanjangan dan membantu badan ibu hamil kekal sihat dan bertenaga sepanjang kehamilan
🌷 ESP Shaklee membantu mempersiapkan badan ibu hamil untuk penyusuan badan yang lancar setelah melahirkan
🌷 ESP Shaklee membantu mencantikkan dan menyihatkan kulit anak yang bakal lahir (bayi tak mudah kena ruam).

3. ESP Shaklee untuk ibu menyusu*

🌷 Protein merupakan komposisi utama dalam susu ibu. ESP Shaklee membantu meningkatkan penghasilan susu ibu yang lebih pekat dan berkrim dan menjadikan bayi cepat kenyang dan kurang meragam

🌷 Khasiat protein dari susu ibu membantu bayi membesar dengan lebih sihat kerana ESP Shaklee mengandungi kesemua 9 asid amino perlu 9 asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia

🌷 Ibu yang baru melahirkan sangat memerlukan nutrisi protein untuk membaikpulih sel-sel yang rosak semasa bersalin. ESP Shaklee mempercepatkan penyembuhan luka bersalin.

🌷 ESP Shaklee memberi tenaga segera yang tahan lama untuk ibu berpantang

🌷 Ibu berpantang yang mengamalkan ESP Shaklee akan berasa cepat kenyang dan membantu menguruskan badan serta dapat kembali ke bentuk badan sebelum kehamilan.

4.ESP Shaklee untuk pesakit Jantung*

🌷 ESP Shaklee membantu mengurangkan paras kolestrol dalam darah sehingga 23%

🌷 Kajian menunjukkan pengamalan ESP Shaklee dan Vitamin E serentak mampu merendahkan LDL (kolestrol jahat) sehingga 40% (mengurangkan risiko darah tinggi dan sakit jantung)

🌷 Kajian menunjukkan ESP Shaklee mampu menghalang LDL (kolestrol jahat) dari teroksida bagi mengelakkan risiko stroke dan arteri tersumbat (mengurangkan risiko sakit jantung).

5. ESP Shaklee untuk pesakit Gastrik*

🌷 ESP Shaklee meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut bagi pesakit Gastrik

🌷 ESP Shaklee diperbuat dari protein soya yang bersifat alkali yang dapat meneutralkan lebihan asid perut.

🌷 Protein membantu badan membina dan membaikpulih sel-sel perut yang rosak akibat rembesan asid perut sewaktu proses pencernaan

🌷 ESP Shaklee memberi rasa kenyang yang segera dan melegakan sakit perut akibat gastrik.

6. ESP Shaklee untuk pesakit Diabetis*

🌷 ESP Shaklee rendah karbohidrat dan mempunyai glycemic index yang rendah

🌷 Glycemic Index (GI) adalah ukuran kecepatan makanan diserap menjadi gula darah. Semakin tinggi GI semakin cepat kenaikan gula darah

🌷 Makanan dengan GI yang rendah supaya tidak kerap berasa lapar dan mengelakkan pengambilan makanan dalam kuantiti yang banyak

🌷 Protein soya dalam ESP Shaklee membantu menstabilkan tahap gula dalam darah.

🌷 ESP Shaklee tidak menyebabkan kenaikan gula yang mendadak dalam darah.

7. ESP Shaklee untuk kesihatan yang menyeluruh*

🌷 Antara fungsi utama protein adalah membina sel otot, kulit dan hormon yang seimbang, menyokong sistem imunisasi badan, dan menyokong kesihatan jantung dan prostat

🌷 Protein soya dari ESP Shaklee mampu mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein dari sumber haiwan boleh menjejaskan fungsi buah pinggang manakala protein soya mampu melindungi fungsi buah pinggang

🌷 ESP Shaklee mampu menghalang pembentukan batu karang yang biasa dialami oleh kaum lelaki

🌷 Kajian menunjukkan protein soya mampu menambah ketumpatan tulang

🌷 Protein soya dalam ESP Shaklee berupaya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bacteria/virus

🌷 Protein ESP menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna

🌷 ESP Shaklee terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya

🌷 ESP Shaklee mampu mengawal ‘mood swing’ pada wanita ketika PMS dan wanita menopause.

*Siapa yang Memerlukan ESP Shaklee?*

1. _Wanita hamil – memberi tenaga berpanjangan untuk ibu hamil dan menggalakkan pertumbuhan fizikal janin.

2. _Wanita menyusu – menggalakkan penghasilan susu ibu yang pekat dan berkrim, menjadikan bayi cepat kenyang dan kurang meragam, mempercepat penyembuhan luka bersalin

3. _Individu yang ingin kelihatan awet muda- menganjalkan kulit, mengurangkan pigmentasi dan kesan tua pada kulit, merawat parut jerawat dan menjadikan tona kulit lebih sekata dan gebu

4. _Individu yang ingin menurunkan berat badan – pengambilan protein di awal pagi memberi rasa kenyang berpanjangan, protein mengisi kekosongan lemak yang telah dibakar dengan penghasilan sel baru yang lebih sihat

5. _Individu yang ingin kekal bersenam sepanjang hari – memberi tenaga segera dan tahan lama

6. _Kanak-kanak yang berumur 1 tahun ke atas- protein diperlukan untuk tumbesaran yang sempurna

7. _Penghidap kencing manis – Indeks glisemik rendah membantu mengawal paras gula dalam darah

8. _Individu yang ingin mencegah penyakit kronik (seperti kanser dan sakit jantung) – Isoflavens bertindak sebagai antikanser dan antioksidan yang melawan radikal bebas dari merosakkan sel badan

9. _Wanita menopous – kandungan isoflavens dalam protein soya mengurangkan simpton menopous

10. _Individu yang ingin menjaga kesihatan pada tahap optimum – mengandungi 9 asid amino penting yang diperlukan oleh badan.

 

Mealshake Pemakanan Untuk Kanak-Kanak

Mealshake Pemakanan Untuk Kanak-Kanak Dan Dewasa

Mealshake adalah pemakanan lengkap, dari vitamin, mineral, protein dan ayat2 al-Quran.

Ayat2 Al-Quran??

Ya, semasa bancuh Mealshake, ibunya bacalah apa2 ayat seperti ayat 1000 dinar ke, ayat surah Toha ke, etc maka jadilah ia satu hidangan lengkap yang penuh khasiat dan barokah. Secara amnya, meal shake ada 24 multivitamin yang bagus, dan di Malaysia, terdapat perisa frence vanila yang sedap. Meal Shake ialah produk NON SOY PROTEIN. Selalu orang salah anggap cakap Mealshake adalah produk dari soya jugak macam ESP.

Kandungan MealShake

Antara 24 multivitamin yang terkandung dalam Meal shake tu, terdapat,

♥️Anti oksidan – vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan juga anti penuaan.

♥️Protein – membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ dan darah dan membantu memulihkan sel

♥️Vitamin B – membina sel-sel darah merah yang sihat.

♥️Fiber/Serat – memberikan rasa kenyang ketika lapar terutamanya dipagi hari. Juga membantu melawaskan pembuangan air besar bagi mereka yang mengalami sembelit.

♥️Asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan megnasium – membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.

Kebaikan MealShake

Antara kebaikan Mealshake

1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6. Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit. Lagi satu korang perasan tak dari segi kandungan dan kebaikan mealshake ni, macam lebih kurang fungsi vita lea iaitu multivitamin. cumanya mealshake ni dalam bentuk serbuk, vitalea dalam tablet.

Antara Kelebihan MealShake

Antara kelebihan mealshake ini :

• Kurangkan Ekzema
• Untuk Tumbesaran
• Untuk Perkembangan Minda
• Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
• Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
• Untuk Anak kekal aktif
• Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
• Meningkatkan berat badan anak
• Membantu anak fokus
• Membantu kurangkan kekerapan asthma
• Mengatasi masalah sembelit pada anak
• Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap
• Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
• Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
• Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu

Siapa Perlukan MealShake

1. Anak susah nak makan?
2. Anak tak nak makan sayur?
3. Anak selalu demam dan selesema?
4. Anak yang kurus @ Anda yang kurus
5. Anak mengalami Asma/ lelah
6. Anak yang batuk
7. Kegunaan untuk seisi keluarga

Antara Set Yang Ada Mealshake

☘Set tambah selera – Mealshake, Vita Lea, B complex
☘Set Eczema anak2 – Mealshake, Omega Guard, Herbal Blend
☘Set Imun Anak2- Mealshake, Nutriferon
☘Set tumbesaran anak2- Mealshake, Omega

Testimoni-Testimoni MealShake

Promosi September Kulit Berseri

Kulit Berseri Ditemui

Ketahui 4 nutrien penting untuk kulit berseri dari dalam. Pernahkan anda tertanya-tanya bagaimana sesetengah orang mempunyai kulit yang sihat dan berseri? Mereka memberikan aura positif dan sihat. Seringkali juga, anda tertanya-tanya apakah yang diperlukan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan menawan.

Protein untuk membina kulit yang sihat

Badan dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting kerana ia:

  • Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk fungsi yang optimum
  • Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat
  • Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit
  • Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit
  • Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.8

Tingkatkan Keanjalan dengan kolagen

Kolagen adalah struktur penting untuk kulit anda. Ia mengekalkan keanjalan kulit anda dan menghalangnya daripada berkedut, berparut dan menjadi kendur. Berita baiknya adalah badan anda boleh menghasilkannya sendiri.

walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, jumlah kolagen yang dihasilkan semakin berkurangan, ianya akan mendedahkan anda kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Katakan tidak kepada tanda-tanda penuaan ini dan mulakan pengambilan kolagen sekarang untuk:

  • Kulit yang lebih anjal.1
  • Mengurangkan kedutan.2
  • Mengurangkan parut.2

Perlindungan Antioksida dengan Vitamin C

Vitamin C bertindak sebagai antioksidan yang menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Walau bagaimanapun, badan anda tidak berupaya untuk menghasilkan vitamin C dan pengambilan Vitamin C membantu:

  • Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar.4
  • Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit. 5,6
  • Membantu dalam penyembuhan luka. 5
  • Mempertahankan kulit daripada radikal bebas.5

Kekalkan kelembapan kulit dengan GLA

Kulit yang sihat bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya asid gamma-linolenic (GLA). Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga:

  • Mengurangkan gatal dan kulit bersisik.
  • Mengekalkan kelembapan kulit.4
  • Melawan keradangan.7

Lindungi kulit anda dari sinaran UV

  • Kuatkan perlindungan terhadap sinaran UV dengan meningkatkan pengambilan karotenoid harian anda. Karetonoid bermanfaat dalam melindungi sel-sel kulit yang sihat daripada kerosakan sinaran matahari.6. Ia juga dikenali sebagai pelindung matahari dalaman anda
  • Tingkatkan perlindungan anti-keradangan dari Omega-6 (GLA) dengan melengkapinya bersama Vitamin C.

Rujukan

Vitamin C Shaklee antara yang terbaik

Vitamin C Semula Jadi

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.*

Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.

Tahukah Anda?
Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin-C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin-C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.

Keistimewaan Vitamin C Shaklee

  • Sustained Release Vita-C PlusTM adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.
  • Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin-C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin-C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.
  • Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.

KKLIU 0611/2017
MAL13085068NC

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Ini adalah iklan produk suplemen.

 

Shaklee Promosi September 2017

Promosi September 2017

Assalamualaikum…baru hari ini berkesempatan nak buka kedai blog Kak Tie setelah seminggu berada di kelatan cuti sekolah baru nie. Sambut sekali Hari Raya Aidil Adha di sana. Sebenarnya Kak Tie nak bagi tahu promosi untuk bulan  September 2017 ni. Seronok sangat promosi kali ini. Bulan September bulan untuk menjaga Kecantikan Kulit. Mestilah excited kan.

Actually ada 3 Promosi :

TAWARAN MENARIK BULAN SEPTEMBER 2017 INI

  1. PENDAFTARAN AHLI BARU
  2. BELI 1 SET RADIANT 4 PERCUMA RM60 DISKUAN VOUCHER
  3. BELI MANA-MANA KATEGORI DALAM WOMEN HEALTH SET LAYAK PWP HEART THUMBLER RED COLOUR

PENDAFTARAN AHLI BARU

Promosi

Daftar Keahlian SHAKLEE sepanjang bulan SEPTEMBER 2017 ini dengan belian minimum 100UV dalam 1 resit, ahli baru layak untuk mendapat :
PWP:

  • 1 unit x Shaklee Shaker in Coral Orange dengan harga @RM 19.08 (termasuk 6% GST) ATAU
  • 1 unit x Sustained Release Vita-C Plus @RM 63.60 (Termasuk 6% GST) ATAU
  • 1 set x Combo (Shaklee Shaker in Coral Orange + Sustained Release Vita-C Plus) @RM 82.68 (Termasuk 6% GST)

BELI 1 SET RADIANT 4 PERCUMA RM60 DISKUAN VOUCHER

BELI 1 SET RADIANT 4 akan dapat :-

1. Dapat voucher RM60 (3 keping x RM20)

2. Boleh dapat cash rebate.

BELI MANA-MANA KATEGORI DALAM WOMEN HEALTH SET LAYAK PWP HEART THUMBLER RED COLOUR

Promosi

 

Cantik sangat Thumbler ni , sangat memikat hati siapa yang melihat nya 😀 Beli mana-mana Set di bawah ini laya untuk memiliki Thumbler dengan harga RM23.32

BELI MANA-MANA KATEGORI DALAM WOMEN HEALTH SET LAYAK PWP HEART THUMBLER RED COLOUR

SET KESIHATAN WANITA

Vita-Lea® Iron Formula
ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour
Sustained Release Vita-C Plus™
OmegaGuard™
B-Complex
GLA Complex
Shaklee Creating Healthier Lives paper bag  x2
Follow Your Heart Tumbler (Red)

BELI MANA-MANA KATEGORI DALAM WOMEN HEALTH SET LAYAK PWP HEART THUMBLER RED COLOUR

SET PRE NATAL (KEHAMILAN)

Vita-Lea® Iron Formula
ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour
Sustained Release Vita-C Plus™
OmegaGuard™
B-Complex
OsteMatrix™
Shaklee Creating Healthier Lives paper bag  x2
Follow Your Heart Tumbler (Red)

BELI MANA-MANA KATEGORI DALAM WOMEN HEALTH SET LAYAK PWP HEART THUMBLER RED COLOUR

SET POST NATAL (KEHAMILAN)

Vita-Lea® Iron Formula
ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour
Sustained Release Vita-C Plus™
OmegaGuard™
B-Complex
OsteMatrix™

Alfalfa Complex (S)

Shaklee Creating Healthier Lives paper bag  x2
Follow Your Heart Tumbler (Red)

 

Contact Kak Tie segera ok, jangan lepaskan Peluang sepanjang promosi SEPTEMBER ini ! 🙂

WHATSAPP Untuk order klik link👇👇
.
http://www.kaktie.wasap.my/60163922646
.
Instagram : 👠 @NutrisiFamilys
COD : Shaklee COD UM, Bangsar, Pantai Dalam, Desa Petaling & Petaling Jaya
POS PERCUMA : Seluruh Malaysia by PosLaju